LIDRANO 2022 – Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog izraza učenika osnovnih i srednjih škola

Datum objave: 18. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola „LiDraNo 2022.”ove je godine u organizaciji Katoličke gimnazije u Požegi.  Najbolji od sudionika bit će predloženi za Državnu smotru LiDraNo 2022.

Ovogodišnji Lidrano svečano je otvoren prigodnim programom u Dvorani sv. Terezije Avilske, a uz okupljene učenike i mentore nazočili su zamjenik županice Ferdinand Troha i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović. Mario Kovač, kazališni redatelj i glumac već tradicionalno je državni izbornik, a kako kaže, ovakvi susreti značajni su za stvaranje novih kulturnih pregalaca, ali i osviještenih konzumenata kulturne ponude.

“Što se više LIDRANO održava, što više godina ima, vidi se da je sve bitniji. Iz godine u godinu, mnogi mladi glumci i glumice, pokazalo se, “pekli” su svoj zanat ili se zaljubili u kazalište između ostalog i putem ovakvih susreta. No, čak ako i ne postanu profesionalni glumci, imat ćemo izrazito kvalitetnu publiku koja je osjetila pozornicu te zna cijeniti ono što vidi. Stoga, utjecaj Lidrana na hrvatsko kazalište je, bez sumnje, izrazito pozitivan, no isto vrijedi i za ostale kreativne izraze,”zaključio je Mario.

TEKST: S. P.             FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn