LIDRANO 2021 – Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog izraza učenika osnovnih i srednjih škola

Datum objave: 17. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola „LiDraNo 2021.”ove je godine u organizaciji OŠ „Dobriše Cesarića”Požega.  Najbolji od sudionika bit će predloženi za Državnu smotru LiDraNo 2021.

Županijsko povjerenstvo za organizaciju ovogodišnjeg LiDraNa odlučilo je da se literarni i samostalni novinarski izraz održi online na platformi Google Meet, a samostalni dramski nastupi uživo u Gradskom kazalištu Požega uz poštivanje svih protuepidemijskih mjera. Ovogodišnjoj županijskoj smotri domaćin je Osnovna škola Dobriša Cesarić Požega.

“Ovo je uistinu poseban LiDraNo, ali tim više ponosni smo što smo i u ovim uvjetima uspjeli okupiti učenike i njihove mentore, gradskih i županijskih osnovnih i srednjih škola i očuvati ovu vrijednu tradiciju promicanja literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog izraza na hrvatskom jeziku. Kao organizatori Županijske smotre LiDraNa 2021. posebno čestitamo svim učenicima i mentorima koji su i u ovim izvanrednim okolnostima ustrajali na kreativnom radu te pomogli da se nastavi kontinuitet ove vrijedne smotre. Pripreme za ovu smotru zasigurno nisu bile jednostavne s obzirom na uvjete u kojima su škole djelovale gotovo cijele prošle i ove godine, ” naglasila je predsjednica Županijskog povjerenstva za organizaciju i provedbu smotre Blanka Đimoti Zima.

Ovogodišnji Lidrano svečano je otvoren prigodnim programom u Gradskom kazalištu Požega, a okupljene učenike i mentore pozdravili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić te u ime Požeško-slavonske županije Ana Pirović, savjetnica za kulturu. Najuspješniji sa županijske smotre bit će odabrani za državnu razinu natjecanja.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn