KUU CERNIK – U susret slavljeničkoj sezoni pod geslom „15 godina folklorne izvrsnosti“

Datum objave: 28. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Uz „Tomislavce“, raspjevano društvo sa stoljetnom tradicijom, Općina Cernik ponosi se i svojom Kulturno umjetničkom udrugom. Članovi Hrvatskog sabora kulture i Hrvatske sekcije CIOFF UNESCO-a, koji pod palicom dugogodišnjeg umjetničkog voditelja, folklornog pedagoga Nikole Kramara ulaze u slavljeničku 15.sezonu, ovih su dana održali izvanrednu izbornu godišnju skupštinu.

Iako godinama i stažom značajno zaostaju za starijim kolegama iz „Tomislava“, ekipa okupljena u Kulturno umjetničku udrugu Cernik nadoknađuje to mladošću, entuzijazmom, predanim radom, a onda i brojem nastupa u nogama, „odrađenim“ diljem Hrvatske i izvan njenih granica. Sve su to razlozi zbog kojih su u prethodnih 15 godina postali jedan od najjačih brendova Općine, novogradiškog kraja i cijele Brodsko posavske županije.

Puno je i novih, ambicioznih planova, nastupa i gostovanja, predstavljenih na izvanrednoj izbornoj godišnjoj skupštini na kojoj su članovi udruge izabrali novo vodstvo na čelu s Marijom Jugović, mag.iur., i najavili svojevrsni preporod, jer, slijedeća sezona je slavljenička, pa će je Cerničani obilježiti pod geslom „15 godina folklorne izvrsnosti“.

Članovi KUU Cernik, osim toga, početkom rujna, planiraju i osnivanje sekcije Tamburaškog sastava koja bi trebala zaokružiti priču ovog najtrofejnijeg ansambla s novogradiškog područja, zbog čega s dobrodošlicom pozivaju sve zainteresirane male i velike plesače, pjevače i svirače da im se pridruže i zajedno, kroz druženja, putovanja, pjesmu i ples, doprinesu njegovanju i promociji naše autohtone tradicijske kulture.

TEKST: S. T.           FOTO: KUU Cernik

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn