KUTJEVO – Uz predstavljanje knjige o 140 godina ljekarništva u Kutjevu na novoj adresi, otvorena Ljekarna Perak

Datum objave: 27. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

n

KUTJEVO – Od vračeva i ranarnika, preko alkemičara do farmaceuta, od ljekovitog bilja do suvremenih medikamenata, priča o razvoju ljekarništva, slagalica je zdravstva, ali i priča o razvoju. Čuvajući tradiciju dugu 140 godina, u Kutjevu je, na novoj adresi, otvorena Ljekarna Perak.

Učinio je to, svečanim presijecanjem vrpce, u društvu prijatelja i suradnika obitelji Perak, uz nazočnost zamjenika župana, Željka Jakopovića, prvi čovjek Kutjeva, gradonačelnik Josip Budimir, pozdravljajući ,prije svega, u vremenima nesklonim poduzetništvu, poslovnu hrabrost vlasnice, magistre farmacije Željke Perak.

nn

Opremljena u skladu s najvišim zdravstvenim i farmaceutskim standardima, Ljekarna Perak svojim će klijentima, uz standardne farmaceutske usluge na kakve smo navikli i uvijek potreban stručan savjet, dugoročno ponuditi i priliku za niz korisnih, zdravstvenih kontrola i edukativnih predavanja. Svoje najmlađe „goste“već sada dočekuju s veselim dječjim kutkom, baš kao i prostorom za mijenjanje pelena u koji su dobrodošle sve mame, jer, Ljekarna Perak- ljekarna je prijatelj djece.

nnn

Otvorenje ljekarne na novoj adresi bila je i prilika za predstavljanje knjige „Povijest ljekarništva u Kutjevu-140 godina tradicije“, autora Ivana Vranića. Dugogodišnji je to profesionalni i osobni interes magistre Perak, izazov koji je, uz puno upornosti i entuzijazma, nakon zahtjevnog arhivskog rada, uspješno kraju priveo autor, čuvajući tako tradiciju, istovremeno slažući slagalicu razvoja zdravstva u Kutjevu.Vodeći računa uz zdravlje tijela i o zdravlju duha svojih gostiju, svečanost otvorenja Ljekarne i promocije knjige o povijesti kutjevačkog ljekarništva nastavljena je u podrumu obitelji Perak, uz degustaciju nekoliko probranih vinskih sorti, uključujući posebno cijenjenu-ledenu berbu, te ženama posebno drag Sauvignon. Na kraju krajeva, i vino je, znamo li u njemu uživati na pravi način, lijek, o čemu govori i čuveni „francuski paradoks“.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn