KULTURNO-SPORTSKA VIZURA NOVE GRADIŠKE – U tijeku završni radovi na Sportsko-rekreacijskom centru „Ivo Petranović“

Datum objave: 24. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

naslovna

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je godinama bio lokalno političko pitanje par excellence na kojem su se, držeći glavu iznad vode, poskliznuli mnogi, tema Gradskog bazena uskoro bi konačno mogla biti apsolvirana, a prostor, uz toliko željeni „tank“ s vodom, obogaćen sjajnim sportskim i turističkim sadržajima.U tijeku su završni radovi na Sportsko-rekreacijskom centru „Ivo Petranović“- teren za street work out i skate park, uskoro i Šetnica novogradiških zanimljivosti.

Iako se ovog ljeta još uvijek neće kupati, Novogradiščani će, ipak, nakon dugo godina, vrlo skoro, opet moći zaplivati u vlastitom bazenu. Do tada, donedavno zapušteni prostor ubrzano mijenja vizuru. U tijeku su radovi na izgradnji Sportsko-rekreacijskog centra „Ivo Petranović“ jedinstvenog prostora koji će, uz neizostavno dječje igralište ( recimo kako je riječ o ni malo običnom igralištu, jer uz nekolicinu uobičajenih sprava, klincima će ponuditi i zabavni viseći most, ali i vlastiti „šator“-tendu za bijeg od sunca, dok rashlađenje ne bude moguće potražiti skokom u bazen), imati i terene za odbojku, rukomet i nogomet na pijesku, košarku, ali i nešto čime se ne mogu pohvaliti ni daleko urbanije sredine- „igralište“ za street workout, te najsuvremeniji skate park.

Američka je to priča za čiju je novogradišku promociju zaslužna ekipa od nekoliko suvremenih urbanih klinaca, koji su prije nekoliko godina, uz pomoć učenika i nastavnika Industrijsko obrtničke škole, postavili sprave , ali i priča koja će otvaranjem specijaliziranog, zasebnog prostora u Sportsko-rekreacijskom parku „Ivo Petranović“, dobiti novi zamah. Riječ je o relativno novom načinu vježbanja i rekreacije koji u sebi objedinjuje elemente gimnastike s klasičnim bodyweight vježbama, pretvarajući klasičnu sportsku priču u kreativan, zabavan i adrenalinski freestyle. Uz teren za street work out, budući sportsko-rekreacijski park imat će i skate park čime će, nakon službenog otvorenja planiranog za 13.svibnja, biti ispunjena i dugogodišnja želja brojnih novogradiških klinaca.Osim toga, po završetku projekta, Nova Gradiška će se upisati na kartu malobrojnih hrvatskih gradova koji imaju skate park, ali i stati uz bok Zagrebu, Rijeci, Puli i Osijeku. Prostor veličine 315 kvadratnih metara, smješten uz šetnicu kraj potoka Šumetlice, domaćim, ali i gostujućim „skejterima“ ponudit će rampe i vozne površine koja povezuje rampe u nepravilnom obliku cca 18,35 X 10,15 metara. Važno je spomenuti i kako je podlogu za projektiranje skate parka izradila lokalna tvrtka „Geo Agent d.o.o“ na inicijativu gradonačelnika Vinka Grgića.

podnaslovna

U okviru sportskog centra , na prostoru budućeg novog starog Gradskog bazena ( u tijeku je projektiranje ) bit će izgrađena i šetnica od Psunjske ulice do Prkosa, ali i od potoka Laminac do prostora tvornice „Tang“, ( riječ je o priči pokrenutoj prije nekoliko godina) čime će se ova jedinstvena staza protegnuti kroz cijeli grad. Projekt je to vrijedan više od 3 miljuna kuna koje su u potpunosti osigurale Hrvatske vode, ali i projekt kojem se, vlastitom idejom prepoznatom i u HTZ-u, pridružila i Turistička zajednica grada, priča pod nazivom Šetnica novogradiških zanimljivosti. Riječ je o potencijalno sjajnom sadržaju koji će, osim kao mjesto obiteljskih šetnji, ugodne vožnje biciklom ili laganog jogginga, postati i svojevrsna „welcome story“ za potencijalne goste.

Uz nove klupe i suvremenu rasvjetu, Šetnica novogradiških zanimljivosti će u nekoliko svjetlećih reklamnih panoa s dvostranim plakatima, na drugačiji, kreativniji način ispričati zanimljive činjenice iz novogradiške povijesti i sadašnjosti, predstavljajući crtice o znamenitim osobama i mjestima, podsjećajući na značaj tradicije, ali i revitalizaciju urbanosti. Element je to kojemu će uskoro, itekako pomoći i dvije „pametne“ klupe koje stižu u grad. Jedna-ispred Gimnazije, druga-ispred Elektro-tehničke i ekonomske i Industrijsko-obrtničke škole. I više nego simbolično. Jer, mjesta su to na kojima je i „pamet grada“.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn