KULTURNO LJETO U KUTJEVU – Kutjevo te čeka raširenih ruku!

Datum objave: 09. 6. 2023. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Da ljeto u gradu može biti itekako aktivno i zabavno potvrdio je program Kulturnog ljeta u Kutjevu koji su predstavili gradonačelnik Josip Budimir i njegova suradnica Matea Bilić. Riječ je o svojevrsnoj platformi koja je okupila institucije i ustanove ali i mjesne kreativce, aktiviste i organizacije civilnog društva, kako bi osmislili sadržajno bogata zbivanja u kojima će od lipnja, pa sve do rujna i Dana Grada, baš svatko pronaći nešto za sebe. Navratite u Kutjevo i uvjerite se i osobno. Kulturno ljeto, baš kao i grad sunca i vinograda, spremno čekaju! 

Znajući kako samo pravi sadržaji mogu okupiti zajednicu ali i u sredinu privući nove goste i posjetitelje, Grad Kutjevo je, po uzoru na brojne druge, daleko urbanije sredine, na tiskovnoj konferenciji predstavio program ovogodišnjeg Kulturnog ljeta. Uz prvog čovjeka Grada, gradonačelnika Josipa Budimira, učinila je to i Matea Bilić, viša stručna suradnica za informiranje, protokol i marketing.

Iako je riječ o manifestaciji s kojom su Kutjevčani upoznati i ranijih godina, ovoga ljeta, kulturno-sportsko-duhovno-zabavna priča napravila je iskorak i predstavila se kao svojevsrna platforma koja, uz gradske ustanove i institucije, na jednom mjestu okuplja i lokalne udruge, kreativce, aktiviste, zaslužne za osmišljavanje sadržaja koji će, svima koji navrate u grad sunca i vinograda, ponuditi događaj po mjeri. Kulturno ljeto ove će vruće sezone, zaslugom brojnih uključenih u osmišljavanje manifestacije, potrajati od lipnja do rujna, kada Grad proslavlja svoj rođendan i blagdan zaštitnice Male Gospe. Sjajna je to prilika da slobodno vrijeme godišnjih odmora ispunite stvarima i sadržajima koje volite, iskušate se u nekim novim aktivnostima i u društvu dragih ljudi, dobro provedete, jer kako piše i na službenom plakatu, a istaknuli su na presici i domaćini, “U Dolini zlatnoj, u zlatnome ruhu, Kutjevo te čeka raširenih ruku”.

Kulturno ljeto u prijestolnici graševine počelo je prvih dana lipnja retro partyem kakav vas čeka i narednih mjeseci, a nastavit će se sportskim, ekološkim, edukativnim i zabavnim sadržajima, poput mnogobrojnih radionica za male i velike, druženjima onih najstarijih-umirovljenika i njihovih gostiju, koncertima i kazališnim predstavama, planinarenjem, ribičijom, uvijek ugodnim večerima tamburice, ali i revijom pasa u organizaciji Kinološke udruge Požega.

Poznata manifestacija ovog će ljeta Kutjevčanima i gostima grada ponuditi i nekolicinu novih sadržaja, poput duhovnog vikenda u kolovozu, Vetovačkog ljeta koje će koncertom uveličati regionalna zvijezda Željko Samardžić, a tu je i Piknik pod zvijezdama na Vili Vinkomir, izniman događaj koji je prošle godine naišao na sjajne reakcije posjetitelja. Uz pomno osmišljen i kalendarski složen program, središnja ljetna gradska manifestacija ponudit će i nekolicinu iznenađenja o kojima će organizatori izvijestiti nešto kasnije, jer pokoji adut valja i sačuvati.  Nastojte, stoga ostati informirani i osloboditi vrijeme za sadržaje po mjeri. Kulturno ljeto, baš kao i grad sunca i vinograda, spremno čekaju. Dobro došli u Kutjevo!

TEKST: Simonida Tarbuk                 FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn