DOM KULTURE POU MAR – Hit komedija, Amira Medunjanin i jedan od najboljih nacionalnih amaterskih folklornih ansambala

Datum objave: 02. 6. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Sve kvalitetniju kulturnu ponudu u gradu pod „režijskom palicom“ POU Matija Antun Relković, potvrdit će i tri sjajna događaja u lipnju. Mjesec će „otvoriti“ Hit teatar, novom hit komedijom „Julijin balkon“, u srijedu, 5.lipnja. Subota, 8.lipnja, rezervirana je za Folklorni ansambl Zagreb Markovac, jedno od ponajboljih nacionalnih amaterskih folklornih društava, koje će se Novogradiščanima predstaviti cjelovečernjim koncertom „Da bi nam selo bilo veselo“, a nedjelja, 9.lipnja, za kraljicu sevdaha, neponovljivu Amiru Medunjanin.

Dobru praksu dovođenja sve kvalitetnijih kulturno-umjetničkih sadržaja, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković nastavlja sjajnom lipanjskom ponudom. Mjesec „otvara“ Hit teatar, „tvornica uspješnih komedija“ koja je s predstavom „Metoda za brak“ dva puta rasprodala dvoranu i do suza nasmijala novogradišku publiku. Ovaj puta ekipa stiže s „Julijin-im balkon-om“, autorskim projektom nastalim prema ideji Matee Elezović Brdar, Ane Vilenice i Mladena Kovačića .

Komedija je to za sve generacije i kazališne afinitete, Shakespeare kakvog još niste gledali, priča puna komičnih situacija, neočekivanih preokreta i osobnih zavrzlama. Riječ je o predstavi prepunoj razigranih transformacija i glumačke igre koja će zadovoljiti apetite i najzahtjevnije publike i nasmijati je do suza. “Julijin balkon“ zaigrat će na „daskama“ Doma kulture u srijedu, 5.lipnja, od 19.30.

Subota, 8.lipnja, rezervirana je za Folklorni ansambl Zagreb Markovac, jedno od ponajboljih nacionalnih amaterskih folklornih društava. Čuvari su to i zaljubljenici u tradiciju koji na repertoaru imaju preko 70 koreografija iz svih dijelova Hrvatske i ponose se iznimnim fundusom otkupljenih originalnih starinskih narodnih nošnji muzejske vrijednosti kao i vjerno izrađenim replikama. Na sličan način društvo posebnu pažnju poklanja i izboru instrumenata, specifičnih za pojedine dijelove zemlje, pa se na nastupima, uz tamburu, mogu čuti i gajde, lijerica, samice, diple, šargije, mijeh, dvojnice, cimbal. FA Zagreb Markovac Novogradiščanima će se predstaviti cjelovečernjim koncertom „Da bi nam selo bilo veselo“, u subotu, u 19 sati. Recimo i kako je ulaz na koncert besplatan, stoga, svi su dobrodošli.

Dan kasnije, u nedjelju 9.lipnja, na svoje će doći i zaljubljenici u vrhunsku glazbu, jer stiže kraljica sevdaha, Amira Medunjanin, svjetski priznata umjetnica koja će nastupiti uz instrumentalnu pratnju sjajnog Ante Gele. Ne želite li propustiti ovaj čarobni koncert, požurite po ulaznice koje, po cijeni od 70 kuna, čekaju u tajništvu Učilišta radnim danom od 7 do 15 sati.

TEKST: S. T.         FOTO: plakati

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn