KULTURA – Objavljena dva javna poziva u okviru novih mjera potpore kulturnom sektoru

Datum objave: 02. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

ZAGREB – Ministarstvo kulture i medija objavilo je nove mjere potpore kulturnom i kreativnom sektoru ugroženom uslijed pandemije, kojima će se dodatno podržati odvijanje umjetničkih aktivnosti i djelovanje u svim kulturnim djelatnostima.

Objavljen je tako  Javni poziv za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti. Cilj ovog Poziva je potaknuti nastavak aktivnosti u području izvedbenih umjetnosti u okolnostima smanjenih prostornih kapaciteta i posljedične nemogućnosti pokrivanja dijela troškova izvedbi. Rok za predaju prijava je do 16.11.2020. do 17 sati.

Također je objavljen Javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja u svim djelatnostima (audiovizualnim, izvedbenim, književnim i prevoditeljskim te vizualnim) Ovim Pozivom osigurat će se namjenska sredstva profesionalcima u području kulture i umjetnosti (umjetničke organizacije, strukovne udruge u području kulture, samostalni umjetnici, nezavisni profesionalci u području kulture i umjetnosti) kojima je onemogućeno ili bitno otežano obavljanje njihove djelatnosti. Rok za predaju prijava je 20.11.2020. do 17 sati.

Sljedeća mjera koju Ministarstvo priprema je natječaj usmjeren na poticanje koncertne aktivnosti, koji se priprema u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom.

IZVOR:min-kulture.gov.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn