KUGLAČI KOD GRADONAČELNIKA – Gradonačelnik Puljašić primio članove Kuglačkog kluba “Obrtnik” ovjenčane medaljama

Datum objave: 18. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Gradonačelnik Darko Puljašić primio je danas vodstvo i članove Gradskog kuglačkog saveza Požega i Kuglačkog kluba „Obrtnik“ te im čestitao na značajnim aktivnostima i rezultatima koje su ostvarili u posljednje vrijeme.

Kuglački klub Obrtnik iz Požege prošle je godine proslavio pola stoljeća rada. Klub brojni mnogo uspješnih pojedinaca, a posebno se ponosi svojim najmlađim članovima koji već ostvaruju izvrsne rezultate.Uz predsjednika Gradskog kuglačkog saveza Miljenka Crnjca, na prijemu u Gradskoj vijećnici recentne rezultate predstavili su predsjednik kluba “obrtnik” Željko Domazet, trener u klubu Željko Lončar, jedan od članova seniora Slobodan Manović, ovjenčana brojnim medaljama, aktualna svjetska prvakinja u kuglanju za slijepe i slabovidne Željka Peška te mlade članice i članovi.

“Dobro nam došli, posebice ovi mladi natjecatelji! Čestitam na rezultatima. Našu smo kuglanu u zadnjih nekoliko godina uistinu poboljšali. Uz energetsku učinkovitost zgrade, uredili smo i četiri staze, a radimo i dalje na poboljšavanju uvjeta. Ovi mladi ljudi rezultat su tih napora, stoga čestitam predsjedniku, treneru, svima koji su uložili trud da se nakon dugo godina požeški kuglaši s 50-godišnjom tradicijom ne moraju bojati za budućnost ovog sporta u gradu. Drago mi je vidjeti mlade ljude koji su prvi put nastupili i već osvojili brojne medalje što potvrđuje i kvalitetu sportsko-pedagoškog rada u klubu. Nadam se da ćete tako i dalje promovirati svoj grad te biti svima nama na ponos,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Doista se rade sve aktivnosti koje je rekao gradonačelnik i ponosni smo što smo ovdje kako bi prezentirali izvrsne rezultate. Ovdje je naših 11 “narančica”, ali proširujemo kuglanje i dalje i sve je više mladih,” rekao je predsjednik kluba Željko Domazet koji je ovom prilikom gradonačelniku Puljašiću uručio i posebnu zahvalnicu za iskazanu podršku kuglačkom sportu u Požegi.

Točno je godinu dana kako smo započeli lijepu sportsku priču i prezentirali vam ideju o promoviranju kuglačkog sporta među mladima, pokrenuli prvu školu kuglanja i prvi rezultati su izvrsni i to na državnoj razini, naglasio je trenere kluba Željko Lončar. “Požeško kuglanje ima tradiciju, ima uspjeha i da bi se to nastavilo, bilo je neophodno početi raditi s mladima. Osnovna želja bila je da se kod djece ostvari razvoj motoričkih sposobnosti, a pri tom dolazi i do razvoja psiho-socijalnih potencijala. Naša škola kuglanja osnovna prošle godine imala je 46 polaznika, a ostalo je njih 11 koji su registrirani u klubu te su išli na natjecanja. Osnovna je međužupanijska liga – uz Požegu tu su Bjelovar, Sisak, Pakrac, Novska i Nova Gradiška. Odigrano je ukupno deset kola i od prvih utakmica do zadnjih vidljiv je rast rezultata naših natjecatelja, no osnovni cilj je bio promocija kuglanja pri čemu moram pohvaliti i djecu i roditelje. Rezultatski smo prezadovoljni, a sve se to potvrdilo s Državnim prvenstvom za pomladak gdje imamo državnog prvaka 11- godišnjeg Luku Jazvića, u kategoriji djevojčica U-12 imamo treću u Hrvatskoj Neru Bakić, a i drugi su ostvarili izvrsne rezultate,”rekao je trener Lončar.

Dodao je kako je najvažniji uspjeh ipak taj što se pokrenulo kuglanje među mladima pa je tako već sve spremno za iduću Školu kuglanja i novu kuglačku sezonu, a Požega je postala prepoznatljiva po svojim mladim kuglačima na razini Hrvatske. Naravno, kako je naglasio, Lončar ništa od toga ne bi bilo bez podrške Grada i cijele zajednice. Gradonačelniku i Javnoj ustanovi sportski objekti zahvalio je na podršci i predsjednik Gradskog kuglačkog saveza Miljenko Crnjac.

“Požega je najsportskiji grad u Hrvatskoj, sav novac koji ulažemo vraća se kroz njih, kroz rezultate i uvjeren sam kako je to najbolja promocija Požege i gospodarstva i turizma te svega što radimo. Naravno to mora biti sustavno, malo je jedan mandat, malo je dvije ili četiri godine, mi tek stvaramo nešto, plodove rada ovih izvrsnih talenata su tu, a Grad Požega će se potruditi da sustavno poboljšava uvjete koji su potrebni,” zaključio je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn