KUD REŠETARI – Ljepota običaja i narodne tradicije

Datum objave: 12. 6. 2024. | Kategorija: Susreti

REŠETARI – Mnogobrojnim događanjima ovaj vikend, pridužit će se i članovi KUD-a Rešetari organizacijom tradicionalne smotre folklora “Slavonac sam i time se ponosim” u subotu, 15.lipnja. Zaljubljenicima u tradiciju i folklornu baštinu, uz društvo domaćina, tom će se prilikom predstaviti i brojni gosti iz Nove Gradiške, Drežnika, Opatovca, Gornjih Bogićevaca i Dragalića, a nakon smotre slijedi zabava uz TS Čardaš.

Želite li ovaj vikend u potpunosti popratiti brojna događanja diljem Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije i pri tom ne propustiti prvi nastup Vatrenih na Europskom nogometnom prvenstvu, bit će potrebno mudro planirati, jer dobra zabava čeka na sve strane. Ukoliko su folklor i tradicijska baština vaš prvi izbor, mogli bi navratiti u Rešetare gdje vas u subotu, 15.lipnja od 19 sati, čeka tradicionalna smotra folklora “Slavonac sam i time se ponosim” u organizaciji mjesnog KUD-a.

Uz društvo domaćina koje će nastupiti sa svojom folklornom sekcijom, ženskom pjevačkom skupinom i školom tambure, na smotri će se predstaviti i brojni gosti- članovi KUU Trenk iz Nove Gradiške, KUD Dragalić, KUD Seljačka sloga iz Opatovca, KUD Starča iz Gornjih Bogićevaca, čuvari tradicije iz Drežnika, te dječja folklorna sekcija Osnovne škole Ante Starčevića iz Rešetara. Smotra će se održati u dvorištu DVD-a, a nakon ljepote narodnih nošnji i običaja, slijedi zabava uz TS Čardaš, pa navratite i uvjerite se u gostoprimstvo domaćina.

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn