KUD RADINJA SIČE – Uspješno završen online izbor najljepše djevojke i snaše u narodnoj nošnji

Datum objave: 06. 3. 2021. | Kategorija: Susreti

SLAVONSKI BROD – KUD Radinje Siče uspješno je priveo kraju prvi online izbor najljepše djevojke i snaše u narodnoj nošnji. Prema službenim podacima u izboru je sudjelovalo više od šest tisuća posjetitelja facebook stranice, a njihovim glasovima laskavu titulu najljepše ponijela Klara Rakonić iz Nove Gradiške. Prema ocijeni izborne komisije najljepšom je proglašena Marinela Križanović iz Gornjeg Slatnika.

Nastojeći, pod svaku cijenu, održati tradiciju i svima približiti ljepotu i raskoš narodnih nošnji i običaja, članovi KUD-a Radinje Siče, zatečeni koronom i epidemiološkim mjerama koje im ne idu u prilog, iskoristili su moderne tehnologije i putem facebook stranice, organizirali online izbor najljepše djevojke i snaše Brodsko-posavske županije.

U natjecanju je sudjelovalo 8 djevojka i 6 snaša, a u izboru, prema službenim podacima organizatora, više od šest tisuća posjetitelja stranice KUD-a. Zahvaljujući pristiglim glasovima, laskavu titulu najljepše ponijela je Klara Rakonić iz Nove Gradiške, prva pratilja je Josipa Vidaković iz Zadubravlja, druga Rea Samardžić iz Slavonskog Broda, dok je nagrada načelnika Općine Nova Kapela otišla u ruke Maje Filipović iz Magić Male.

Uz najljepše po izboru facebook korisnika, posla je imao i stručni sud prema čijoj su ocjeni titule zaslužile Marinela Križanović iz Gornjeg Slatnika, Josipa Vidaković iz Zadubravlja i Ivana Matijašević iz Novog Grada. Uz sve članove KUD-a, na sjajnoj reakciji i velikom zanimanju posjetitelja njihove službene stranice, zahvalio je predsjednik Ivan Šebelić, zadovoljan što je, unatoč okolnostima, uspješno prezentirano bogatstvo i raskoš tradicije brodsko posavskog kraja. Jer, titule, kaže predsjednik, nadajući se budućim natjecanjima “uživo”, ionako nisu ono što nas obilježava, nego su to naša djela. Iako su, ove godine ostale zakinute za zajedničku proslavu, novoizabrane “missice” ali i sve ostale sudionice nagrađene su poklonima brojnih sponzora.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: KUD “Radinje”

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn