KREATIVNI I NEOVISNI – Dodijeljene nagrade i predstavljeni najuspješniji radovi na temu borbe protiv ovisnosti

Datum objave: 14. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško- slavonska županija (Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su devetu godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Danas su dodijeljene nagrade za najuspješnije radove.

Pred učenike je postavljen zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete/alkohol/kocka/droga/ovisnost o internetu čine ljudima?. Navedenim natječajem učenicima se dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti te da pokažu znanje i svoj stav o tome, a natječaj je bio otvoren od 16. prosinca 2020. do 23. travnja 2021. godine.bio otvoren od 15. studenoga do 15. prosinca 2020. godine.

Odazvalo se 93 učenika i 14 škola s područja županije – Ekonomska škola u Požegi, Glazbena škola u Požegi, OŠ Braće Radića u Pakracu, OŠ Mladost Jakšić, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ Lipik, OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ I.G. Kovačića Velika, Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi, Katolička osnovna škola u Požegi, OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici i OŠ Vilima Korajca Kaptol. Stručno povjerenstvo odabralo je najbolje individualne i grupne radove. Učenici su nagrađeni po kategorijama i rang listi za individualne i grupne radove. Nagrade su novčani poklon bonovi , a sve škole čiji su učenici osvojili nagrade dobile su iznos od 1000 kuna.

Prisutne su prigodnim riječima pozdravili ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Na natječaj je pristigao veliki broj kvalitetnih radova. Osim nagrađenih i svi drugi radovi koji su stigli bit će javno izloženi u jednoj od srednjih škola na području naše županije u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca kada se obilježava Mjesec ovisnosti,” rekao je ravnatelj Matijević.

“Pitanje ovisnosti je pitanje zdravlja cijele nacije. Drago mi je da se Požeško-slavonska županije sa Zavodom za javno zdravstvo uključila u ovu akciju. Naravno da nas odrasle itekako zanima promišljanje ovisnosti iz percepcije djece i mladih. Nadam se da će vaša promišljanja i sve ovo što činite ići u smjeru daljnje edukacije kako bi uspješno sprječavali bilo koje oblike ovisnosti u našem društvu i kako bi imali zdravo društvo u cjelini ali i kako bi vi mladi izrastali u zdrave, odgovorne i uspješne ljude koji će dalje raditi na razvoju županije,” rekla je županica Jozić koja je uručila nagrade učenicima i mentorima.

Sredstva za učeničke nagrade osigurao je Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novac za škole.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn