KREATIVNA STEM REVOLUCIJA U SLAVONIJI – STEM FEST Slavonija u Požegi

Datum objave: 10. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na Trgu Svete Terezije u Požegi, 20. i 21. travnja, održat će se „STEM FEST Slavonija“ čija je svrha popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće popularizacije građana u četiri slavonske županije.

U Požegi će se održati dvodnevni javni događaj „STEM FEST Slavonija“ čija je svrha popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće popularizacije građana u četiri slavonske županije. Cilj ovoga događaja je okupiti djecu, mlade i građane, te im omogućiti sudjelovanje u edukativnim aktivnostima usmjerenima na STEM. Na Trgu Svete Terezije u Požegi, dana 20. i 21. travnja, u suradnji s Požeško-slavonskom županijom i Gradom Požegom, održat će se aktivnost koja je dio projekta „Kreativna STEM revolucija u Slavoniji“ koji provodi Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka u partnerstvu s Udrugom za razvoj zajednice Kreaktiva, Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinskim i arhitektonskim fakultetom Osijek, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar.

Prvi dan manifestacije od 11:00 do 16:00 sati provodit će se STEM radionice za organizirane grupe učenika osnovnih škola, a nakon toga u okviru programske aktivnosti STEM FAMILY, roditelji i djeca moći će sudjelovati u različitim STEM aktivnostima.

Za drugi dan manifestacije planirano je predstavljanje projekta „Kreativna STEM revolucija u Slavoniji“ i jedinstvenih STEM učila koje je osmislio projektni tim u sastavu predstavnika nositelja i partnera projekta, a od 10:00 do 11:00 sati planirana je STEMOLOVKA – susret predstavnika, ustanova, tvrtki, udruga i pojedinaca koji djeluju u području STEM-a. Nakon toga, od 11:00 do 14:00 sati provodit će se STEM radionice za organizirane grupe učenika srednjih škola, te od 14:00 do 16:00 sati održat će se tribina za mlade „Kako znanost mijenja svijet“, na kojoj će gostovati astrofizičarka prof. dr. sc. Vernesa Smolčić. Od 16:00 do 17:00 sati slijede otvorene radionice za sve zainteresirane građane u okviru programske aktivnosti PROBAJ STEM, dok će na samome kraju, u 17:00 sati uslijediti predstavljanje rezultata dvodnevnih aktivnosti i zatvaranje manifestacije.

Organizacijskom timu na manifestaciji će se pridružiti predstavnici osječke IT tvrtkeORQA koji će posjetiteljima predstaviti najnoviji proizvod – edukacijski STEM komplet za djecu, koji sadrži elemente za sastavljanje edukacijskog drona za upravljanje uz pomoć FPV video naočala. Osim u Požegi, događaj će se održavati i u Vukovaru, Virovitici, te u Slavonskom Brodu.

TEKST: S.P.                      FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn