KREATIVNA STEM REVOLUCIJA U SLAVONIJI – STEM FEST Slavonija u Požegi

Datum objave: 20. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na Trgu Svete Terezije u Požegi, 20. i 21. travnja, održava se „STEM FEST Slavonija“ čija je svrha popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće populacije građana u četiri slavonske županije.

U Požegi je danas otvoren „STEM FEST Slavonija“ čija je svrha popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće popularizacije građana u četiri slavonske županije. Cilj ovoga događaja je okupiti djecu, mlade i građane, te im omogućiti sudjelovanje u edukativnim aktivnostima usmjerenima na STEM. U suradnji s Požeško-slavonskom županijom i Gradom Požegom, održat će se u dva dana niz aktivnosti koje su dio projekta „Kreativna STEM revolucija u Slavoniji“ a koji provodi Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka u partnerstvu s Udrugom za razvoj zajednice Kreaktiva, Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinskim i arhitektonskim fakultetom Osijek, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar.

“Prvoga dana očekuju nas organizirane posjete učenika osnovnih škola s područja županije, sutra su na redu srednjoškolci, a u popodnevnim satima festivalske aktivnosti namijenili smo obiteljima s djecom te svim zainteresiranim građanima. Za drugi dan manifestacije planirano je predstavljanje projekta „Kreativna STEM revolucija u Slavoniji“ i jedinstvenih STEM učila koje je osmislio projektni tim u sastavu predstavnika nositelja i partnera projekta, a od 10:00 do 11:00 sati planirana je STEMOLOVKA – susret predstavnika, ustanova, tvrtki, udruga i pojedinaca koji djeluju u području STEM-a. Nakon toga, provodit će se STEM radionice za organizirane grupe učenika srednjih škola, te će se tribina za mlade „Kako znanost mijenja svijet“, na kojoj će gostovati astrofizičarka prof. dr. sc. Vernesa Smolčić.” najavila je voditeljica projekat i predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA Ines Novak.

“Ovo komplementarno našem obrazovnom sustavu, posebno u ovim okolnostima u kojima se priprema i reforma obrazovanja u Hrvatskoj,” naglasila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Ovakve aktivnosti mogu pridonijeti tome kako će obrazovanje izgledati u Hrvatskoj i mislim da je ovo na najbolji način prikaz onoga kako će djeca u budućnosti učiti. Kako je najavljeno, ovdje će biti i djeca iz osnovnih škola, srednjih škola, studenti ali ono što je jako bitno jest mogućnost da na Festivalu sudjeluju i svi građani koje pozivamo da se pridruže,” rekla je županica. Osim u Požegi, događaj će se održavati i u Vukovaru, Virovitici, te u Slavonskom Brodu.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn