KPD SLOGA PAKRAC – Pakračani na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Datum objave: 11. 11. 2021. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Na 61. Festivalu kazališnih amatera koji se održava od 12. studenoga 2021. u Vodicama, prema izboru festivalskog izbornika sudjelovat će i Kulturno-prosvjetno društvo “Sloga” iz Pakraca s komedijom “Baba Nikinica i odbjegle nevjeste”.

Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnja smotra najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, nakon prošlogodišnjeg prvog u povijesti online formata, u svom 61. izdanju vraća se na vodičke daske koje život znače i nastavlja kontinuiranu tradiciju održavanja i u najizazovnijim vremenima. Festival će biti održan od 12. do 14. 11. te od 19. do 21. 11. 2021. u Kulturnom centru Vodice u organizaciji Hrvatskog sabora kulture – vodećeg predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u RH.

U šestodnevnom festivalskom programu publika će imati priliku besplatno pogledati 9 kazališnih predstava prema izboru festivalskih izbornika u izvođenju: Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga” Pakrac, Dramske družine KUD-a „Sv. Juraj” Draganić, Sinjskog pučkog kazališta, Zelinskog amaterskog kazališta ZamKa, Bjelovarskog kazališta, Dramskog studija Ludens teatra, Koprivnica, zagrebačkog Teatra Gaudeamus Centra KNAP, Kazališne družine Kolarin iz Dubrovnika te Dramske udruge „KAJ” Zabok. U revijalnom festivalskom programu domaćini – Dramska amaterska družina POU-a Vodice prikazat će projekciju predstave „Romansa u okružnom zatvoru Fletcher” prema tekstu Margaret Atwood.

O festivalskim nagradama odlučivat će Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović i kazališni kritičar Igor Ružić. U završnici Festivala, 21. studenog 2021. s početkom u 12:30 h odlukom Prosudbenog povjerenstva bit će proglašeni dobitnici festivalskih nagrada (za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, najbolju glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za inventivnost i njegovanje kulturne baštine).

TEKST: S. P.         FOTO: Pozivnica /kpd-sloga.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn