KOORDINACIJA ŽUPANA S NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA – Pripreme za Dane turizma i CRO Race u završnoj fazi

Datum objave: 19. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Župan Alojz Tomašević danas je održao Koordinaciju s gradonačelnicima i načelnicima Požeško-slavonske županije. Uz Izvješće o stanju u općinama, gradovima i županiji, na dnevnom redu Koordinacije bile su teme vezane uz osiguravanje sigurne kuće, Dane hrvatskog turizma te CRO Race čija će jedna od ukupno šest etapa, ona slavonska obuhvatiti i Požeško-slavonsku županiju.

Na Koordinaciji je razmotreno stanje u gradovima općinama posebice kada je riječ o europskim projektima, a u završnoj fazi su i pripreme za Dane hrvatskog turizma koji će se održati na prostoru pet slavonskih županija od 2. do 4. listopada, naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Glavnina aktivnosti je u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijesmkoj županiji, ali 3. listopada manifestacija će biti i u prostoru Požeško-slavonske županije i to u Kutjevu gdje ćemo predstaviti turističke potencijale, naše vinare i obiteljska gospodarstva. Uz to, 3. i 4. listopada obiteljska gospodarstva s našeg područja imat će priliku predstaviti se i na glavnini manifestacije u Osijeku,” pojasnio je župan.

“Velika manifestacija sportskog karaktera koja će biti na prostoru cijele Slavonije je  i CRO Race koja se održava od 1. listopada. To je međunarodna biciklistička utrka koja ide kroz Hrvatsku u šest etapa, a prva etapa počinje u Osijeku,” najavio je župan.

“Trasa će ići kroz našu županiju, bicikliste očekujemo taj dan oko 14,30 sati na području naše županije. Želimo prezentirati naš prostor, ulazak je u Kutjevu, prolazna stanica je u gradu Požegi na trgu, a cilj u gradu Lipiku, prolazi se kroz sve općine i gradove osim općine Čaglin, ali kako smo potpisali ugovor na dvije godine, iduće godine utrka će ići i kroz Čaglin s ulazom preko Đakova. To je gotovo dva sata direktnog prijenosa, kako nacionalnih tako i svjetskih medija, a investicija za našu županiju je 550.000 kuna, a već smo dogovorili odnose i razmjere potpora s gradonačelnicima i načelnicima, ali i gospodarstvenicima koji će dijelom sufinancirati utrku,” naglasio je župan.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn