KOORDINACIJA ŽUPANA S NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA – O mreži škola, projektu “Zaželi” i jedinstvenom kalendaru turističkih zbivanja

Datum objave: 12. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC00063

PAKRAC – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević održao je danas prvu koordinaciju s načelnicima i gradonačelnicima nakon lokalnih izbora. Koordinacija je održana u Planinarskom domu Omanovac, a raspravljalo se o mreži škola, o usklađivanju kalendara turističkih zbivanja na području županije te o projektu zapošljavanja žena koji je pokrenula Vlada RH pod nazivom “Zaželi”, a koji će biti realiziran i na području Požeško-slavonske županije.

“Naša je namjera kada je moguće izaći iz prostora zgrade Županije te tako dati dodatno značenje i drugim lokacijama na ovom prostoru,” pojasnio je izbor mjesta za održavanje Koordinacije župan Alojz Tomašević.  U segmentu školstva raspravljalo se o mrežama škola te problematici koja se javlja prilikom upisa. “Česta je pojava kako roditelji žele upisati djecu izvan mjesta stanovanja, a to onda stvara brojne probleme, od nedostatka prijevoza za takvu djecu, do manjka broja djece u područnim školama. Stav je jasan, djeca se trebaju upisivati u škole na području svog prebivališta, odnosno u one kojima i pripadaju po svim pravilima,” naglasio je župan  Tomašević.

nn

O kalendaru zbivanja na koordinaciji su dati načelni okviri, no u rujnu će biti sastanak na kojem će sudjelovati i turistički djelatnici iz svih gradova i općina. “I danas smo ovdje jasno poručili kako bez dobre koordinacije i suradnje ne možemo očekivati dobre turističke rezultate. Namjera je ostvariti dobru suradnju i povezati se u aktivnostima, posebice u kada govorimo o složenijim manifestacijama, ostvariti koordinaciju tako da se zbivanja datumski ne preklapaju,” pojasnio je župan Tomašević. Dodaje kako su razgovarali i o projektu “Zaželi” gdje se očekuje kako će upravo županija biti nositelj na ovom području. “Želimo privući sredstva kako bi pomogli stanovnicima starije životne dobi, ali i nezaposlenim ženama. Riječ je o iznosu sredstava od 900 tisuća kuna do čak 10 milijuna kuna koji se mogu aplicirati i to je od iznimnog značaja,” rekao je župan.

Gradonačelnici i načelnici predstavili su aktivnosti koje su obavljene u njihovim sredinama od zadnje koordinacije do danas, a župan je detaljno predstavio i zaključke donesene tijekom sastanka Vlade RH koji je nedavno održan u Požegi, a na kojem je bilo riječi o novom, jedinstvenom modelu financiranja lokalne i regionalne samouprave.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn