KOORDINACIJA ŽUPANA S GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA –Župan Tomašević: Imamo projekte i spremni smo za natječaje

Datum objave: 03. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

n

 POŽEGA – Župan Alojz Tomašević danas je održao Koordinaciju s gradonačelnicima i načelnicima Požeško-slavonske županije. Na dnevnom redu Koordinacije bile su brojne teme vezane uz planirane projekte infrastrukture i gospodarstva.

Uz analizu prethodnog razdoblja i provedenih aktivnosti čelnici lokalnih jedinica s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem razmotrili su natječaje i mjere koje su trenutno na snazi u pripadajućim ministarstvima od poljoprivrede, ruralnog razvoja do gospodarstva. “Gradovi i općine su spremni za otvaranje novih projekata i novih natječaja i očekujemo svakog dana ono što će za nas biti učinkovito i interesantno. Pokazali smo kako su naše agencije sposobne time što smo privukli dobra dio sredstava, posebice kada je u pitanju energetska obnova škola, ali analiziramo i druge projekte koji su završeni a vezani su uz poticanje mladih poljoprivrednika, turizma i obiteljskih gospodarstava te idu uz pripadajuće mjere natječaja,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

nn

“Poanta je u tome da razvoj županije zajednički možemo potaknuti i danas smo razgovarali i o zajedničkom stavu prema Ministarstvu turizma, gdje je pri kraju Strategija kao temeljni dokument za privlačenje sredstava. Naravno, uz županijsku Razvojnu strategiju koja je temeljni dokument na osnovu kojeg možemo očekivati znatna sredstva. Ovih dana krećemo s natječajem za izgradnju nasipa za obranu od poplave od Kuzmice prema Pleternici, to je predradnja za veliki projekt akumulacije Kamensko gdje ovih dana očekujemo i dolazak direktora Hrvatskih voda. Uvijek je aktualan i izlaz na brzu cestu i uskoro će biti prezentirana i ta dokumentacija,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodajući kako ovaj tjedan očekuje nekoliko posjeta s vrha, od ministar državne imovine Gorana Marić  koji će u radni posjet Požeško-slavonskoj županiji doći sutra do minstrice kulture koja se očekuje tijekom tjedna.

TEKST: S.P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn