KOORDINACIJA ŽUPANA S GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA – Teme vezane uz zdravstvo i turizam

Datum objave: 20. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Župan Alojz Tomašević danas je održao Koordinaciju s gradonačelnicima i načelnicima Požeško-slavonske županije. Uz Izvješće o stanju u općinama, gradovima i županiji, na dnevnom redu Koordinacije bile su teme vezane uz zdravstvo, Dane hrvatskog turizma i Glazbeni festival u Požegi te CRO Race (nekada Tour of Croatia) čija će jedna od ukupno šest etapa, ona slavonska obuhvatiti i Požeško-slavonsku županiju.

Na redovitoj Koordinaciji gradonačelnica i načelnika sa županom razmotreno je ponajprije stanje s projektima na području županija te utvrditi planove za daljnje djelovanje. Jedna od informacija bila je vezana i uz pripreme za 1. siječnja iduće godine kada Državna uprava dolazi u sastav Županije. Razgovaralo se i o zdravstvu na području županije, pojasnio je župan Alojz Tomašević.

“Primjerice, što je značaj doma zdravlja, mogućnosti vezane uz djelovanje hitne službe, informacije o nedavno uvedenom dežurstvu u Domu zdravlja, a razgovarali smo i na koji način se lokalna samouprava može uključiti kako bi zadržali stručno medicinsko osoblje na našem području,” rekao je župan.

Već sada kreću pripreme i za Dane hrvatskog turizma koji će se održati na prostoru pet slavonskih županija od 2. do 5. listopada. “Dao sam prijedlog resornom ministru da se jedan dan manifestacije održi na prostoru naše županije. Željeli bi realizirati veliki turistički skup na središnjem prostoru grada Kutjeva, kako bi vinari i vinogradari prezentirali svoju djelatnost,” rekao je župan.

Vezano uz turističke aktivnosti, 1. listopada kreće i velika biciklistička utrka CRO Race (nekada Tour of Croatia), a dogovoreno je da, osim Osječko-baranjske županije trka krenuti, bude uključen i prostor ove županije. “To je vrhunska sportsko-turistička manifestacija i velika prilika za predstavljanje naših turističkih potencijala, posebice u segmentu cikloturizma,” rekao je župan. Na Koordinaciji je bilo riječi i o Glazbenom festivalu Aurea Fest u Požegi kao prepoznatljivoj manifestaciji koja može imati značajnijeg utjecaja na prostoru cijele županije.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn