KOORDINACIJA ŽUPANA S GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA – Kreću pripreme za Dane turizma u Slavoniji i CRO Race čije etape obuhvaćaju i naš kraj

Datum objave: 16. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Župan Alojz Tomašević danas je održao Koordinaciju s gradonačelnicima i načelnicima Požeško-slavonske županije. Uz Izvješće o stanju u općinama, gradovima i županiji, na dnevnom redu Koordinacije bile su teme vezane Osiguravanje sigurne kuće, Dane hrvatskog turizma te CRO Race čija će jedna od ukupno šest etapa, ona slavonska obuhvatiti i Požeško-slavonsku županiju.

Na Koordinaciji je razmotreno stanje u gradovima općinama posebice kada je riječ o europskim projektima, a kreću i pripreme za Dane hrvatskog turizma koji će se održati na prostoru pet slavonskih županija od 2. do 5. listopada, naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Manifestacija će biti i u prostoru Požeško-slavonske županije jedan dan i to 5. listopada, a mi smo kao destinaciju koju želimo prezentirati predložili Kutjevo,”.

“Velika manifestacija sportskog karaktera koja će biti na prostoru cijele Slavonije je  i CRO Race koja počinje 1. listopada. To je biciklistička utrka koja ide kroz Hrvatsku u šest etapa, a prva etapa počinje u Osijeku. Naša Županija potpisat će dvogodišnji sporazum, a sama trasa će ići kroz našu županiju i to gotovo kroz sve općine i gradove.Danas ćemo definirati odnose potpora iz gradova i općina, a u tom smislu imali smo i sastanak s gospodarstvenicima. Želimo prezentirati naš prostor, prolazna stanica je u gradu Požegi na trgu, a cilj u gradu Lipiku, to je gotovo dva sata direktnog prijenosa, kako nacionalnih tako i svjetskih medija,” pojasnio je župan.

Na koordinaciji je sukladno Zakonu definiran i projekt Sigurne kuće koji će biti na području Požeško-slavonske županije realiziran u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Ministarstvom unutarnjih poslova i sudskim institucijama.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn