KONSTITUIRAN NOVI SAZIV U OPĆINI ČAGLIN – Za predsjednika Općinskog vijeća izabran Željko Šutić, a potpredsjednicu Vera Gavran

Datum objave: 12. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Općinskog vijeća općine Čaglin za predsjednika vijeća jednoglasno je izabran Željko Šutić, a za potpredsjednicu Vera Gavran. Vijeće će činiti 13 vijećnika, devet iz vladajuće koalicije stranaka HDZ-a i HSU-a te po dva s liste SDP-a i koalicije stranaka HDSSB-a i Domovinskog pokreta.

Ispred koalicije stranaka HDZ-a i HSU-a na proteklim lokalnim izborima u Općinsko vijeće Čaglin je izabrano devet vijećnika,a prisegnuli su Željko Jakopović, Željko Šutić, Adriana Plavi, Vera Gavran, Slavko Konežević, Tomislav Briš, Slađana Švajda, Mara Šimić.Zbog nespojivosti funkcija umjesto Dalibora Bardača koji je izabran za načelnika općine,dužnost općinskog vijećnika u novom sazivu obnašat će Ivan Radičević.

Izabrani vijećnici s liste SDP-a su Antun Emić i Danijela Beretin dok su ispred koalicije stranaka HDSSB-a i Domovinskog pokreta, izabrani Žarko Nemeček i Željko Matić. Zbog opravdanih razloga na prvoj sjednici nije bio nazočan SDP-ov vijećnik Antun Emić.

Vijećnicima se obratio Željko Jakopović koji je kao najstariji predsjedao sjednicom do izbora predsjednika. Jakopović je naglasio kako svi trebaju raditi za boljitak žitelja općine Čaglin kao što se to činilo i u prethodnim mandatima, posebice u protekla dva saziva. “Mi koji smo bili vijećnici u protekla dva saziva nismo imali gotovo nikakvih nesuglasica. Odluke smo donosili jednoglasno za boljitak naši mještana. Puno smo toga napravili i nastavit ćemo u tom pravcu. Ne smijemo provoditi osobne politike. Premali smo za to. Moramo nastaviti raditi još bržim tempom, rekao je vijećnik Željko Jakopović.

Svim nazočnim vijećnicima na izboru je čestitao i općinski načelnik Dalibor Bardač. “Puni smo zajednički radili dobro i kvalitetno i nadam se da ćemo tako, pa i bolje, nastaviti. Jedni drugima trebamo ukazivati na nedostatke i propuste i sve to otklanjati. Očekujem da imamo konstruktivnu suradnju i da radimo na boljitak svih stanovnika općine Čaglin,” rekao je načelnik Dalibor Bardač.

TEKST: S. P./D.K.               FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn