KONFERENCIJA ZA NOVINARE STOŽERA CZ BPŽ – Potvrđena još jedna osoba oboljela od COVID-19 na području županije

Datum objave: 23. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Stožer civilne zaštite RH donio je danas Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. O tome je županijski Stožer CZ BPŽ , odnosno načelnik stožera Stjepan Bošnjaković izvjestio javnost putem tiskovne konferencije.

Dr. Ante Cvitković iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ kao i ravnatelj slavonskobrodske bolnice dr. Josip Samardžić izvijestili su kako je na području Brodsko-posavske županije danas potvrđena još jedna osoba s oboljenjem od COVID-19 te ona ima blaže simptome bolesti. Župan Danijel Marušić naglasio je kako sve žurne službe funkcioniraju, a to je sada iznimno bitno. Opetovano je pozvao građane na samokontrolu i odgovornost.  Sve odluke i mjere postupanja za građane, naglasio je Marušić,  redovito se objavljuju na mrežnim stranicama Brodsko-posavske županije, ali i putem medija. Župan Marušić i načelnik županijskog Stožera CZ obrazložili su smjernice Odluke državnog stožera CZ o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Spomenuta Odluka ne odnosi se na:
Promet i kretanje nužno za opbskrbu navedenih područja
Dnevne migracije za zaposlene u službama bitnim za:: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite i dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
Izvješćivanje javnosti (predstavnike medija)
Stanovnika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb
Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci istarijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
Putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obavii od kuće
Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

IZVOR:bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn