KONFERENCIJA “WIFI4CITY” – O komunikacijskoj tehnologiji kao okosnici razvoja i digitalnoj transformaciji gradova

Datum objave: 14. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

N

ZAGREB/POŽEGA – U organizaciji tvrtki Ruckus Networks i AdriNet, te u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, u Zagrebu je 11. travnja održana konferencija “WIFI4CITY – pametna rješenja za gradove”.Konferenciju je otvorio Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Robert Kohorst, a prisustvovao joj je i  požeški gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Konferencija „WIFI4CITY“ u fokus je stavila komunikacijske tehnologije kao okosnicu razvoja rješenja za pametne gradove, važnost umreženosti i povezivanja (Wi-Fi, Internet of Things – IoT) za pružanje usluga građanima, prikaz konkretnih pametnih rješenja za gradove koja se uspješno primjenjuju u svijetu te brojne druge aktualne teme. Razgovaralo se i o trendovima u digitalnoj transformaciji gradova, ulozi ICT-a i kvalitetne komunikacijske infrastrukture u razvoju pametnih rješenja za gradove, o ulozi WiFija u kreiranju usluga za građane i dr.

Konferenciju je otvorio Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Robert Kohorst, a prisustvovao joj je i gradonačelnik Požege Darko Puljašić. Spomenimo kako je Grad Požega osvojio nagradu “Besplatno projektiranje Wi-Fi mreže” koja je dodijeljena na konferenciji.

TEKST: S. P./M.Š.       FOTO: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn