KONCERT ZA IZGRADNJU MUZEJA FRANJEVAČKIH MUČENIKA U CERNIKU – Neprocjenjivo vjersko i kulturno blago kao turistički adut

Datum objave: 16. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Na inicijativu fra Vjenceslava Janjića, gvardijana Franjevačkog samostana u Cerniku, entuzijasta i znalca čija je misija neprocjenjivo vjersko i kulturno blago mjesta učiniti i turistički prepoznatljivim, u Hrvatskom domu je održan dobrotvorni koncert za izgradnju Muzeja franjevačkih mučenika.

Nakon što je prostor Franjevačkog samostana tijekom ljeta i godišnjih odmora “otvorio” i gostima, fra Vjenceslav Janjić, gvardijan, entuzijast i znalac čija je misija neprocjenjivo vjersko i kulturno blago Cernika učiniti dostupnim i prepoznatljivim svima, inicirao je i održavanje dobrotvornog koncerta za izgradnju Muzeja franjevačkih mučenika.

Uz nastup grupe Rim iz Zagreba, posjetiteljima koncerta predstavili su se i fra Miroslav Petrac i Šima Jovanovac s bendom Kristali, a događaju je, u do kraja ispunjenom mjesnom Hrvatskom domu, uz prvog čovjeka Općine, načelnika Vitomira Žakića, nazočio i župan Brodsko posavske županije.

Nakon što su 2018.,višednevnom svečanošću obilježili značajnih 750 godina postojanja mjesta, pa i aktivirali rad Turističke zajednice, Cerničani kontinuirano rade na osmišljavanju kvalitetnih sadržaja kojima bi privukli turiste, svjesni kako su bogato povijesno, geografsko, kulturno, te, ne manje važno, gastronomsko naslijeđe, uz dobro osmišljene manifestacije, aduti koje treba iskoristiti. Cilj je to i razmjene plemki starih sorta voća i povrća, začinskog i ljekovitog bilja, još jedne u nizu jedinstvenih lokalnih manifestacija koju će 29. veljače organizirati članovi Udruge vinogradara i voćara Cernik.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: Facebook Cernik

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn