KOMUNALAC POŽEGA – Promotivna kampanja “Četvrtak na požeškoj tržnici”

Datum objave: 20. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Uoči božićnih blagdana tvrtka Komunalac Požega d.o.o. organizirala je druženje na požeškoj tržnici, promotivnu kampanju pod nazivom „Četvrtak na požeškoj tržnici“. Želja je potaknuti građane da stvore naviku kupovanja namirnica od domaćih proizvođača, te educirati ih o odvajanju otpada s posebnim naglaskom na odvajanje plastike.

S građanima i prodavačima na tržnici družili su se djelatnici Komunalca, ali i direktor Anto Bekić i zamjenik gradonačelnika i predsjednik Skupštine Društva Mario Pilon Grad Požega i Komunalac imaju zajednički cilj da živost na gradskog tržnici bude što veća tijekom cijele godine, a tome u prilog ide i današnja promotivna kampanja koja je izazvala veliko zanimanje i prodavača i kupaca na tržnici.

“Drago mi je vidjeti kako naši građani dolaze na tržnicu kako bi kupili zdrave proizvode od lokalnih proizvođača, a što manje one proizvode koji putuju stotinama ili više kilometara do naše kuhinje i stola. Uz ovu promociju, pripremili smo i edukaciju o obvezi i potrebi odvajanju otpada, a promotivni materijali vezani uz odvajanje plastike poslužit će svima kao mali podsjetnik u njihovim domovima jer veliki je broj pitanja naših sugrađana i korisnika naših usluga upravo uz odvajanje plastičnog otpada, odnosno, onog što odlažemo u žute vreće,” rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

“Okupili smo se kako bismo i na ovaj način pozvali naše sugrađane da dođu na gradsku tržnicu te kupe kvalitetne, domaće, hrvatske proizvode od naših domaćih proizvođača. Priliku smo iskoristili i kako bi educirali sugrađane o postupcima razdvajanja otpada na kućnom pragu. U tu svrhu imamo dobru suradnju s gradovima i jedinicama lokalnih samouprava na području koje svojom djelatnošću Komunalac obuhvaća. U prethodnom razdoblju proveli smo postupke izgradnje reciklažnog dvorišta u Pleternici, reciklažno dvorište u Požegi je pri završetku izgradnje, a dobili smo projekt vrijedan 2,6 milijuna kuna nabavke žutih kanti za plastiku koje ćemo nagodinu do ljeta podijeliti našim sugrađanima. Tvrtka Komunalac prijavila se i na natječaj za nabavku vozila i doista osiguravamo sve preduvjete da nagodinu krenemo u primjenu novog Zakona o gospodarenju otpadom,” naglasio je Pilon.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn