KOMUNALAC POŽEGA – Odvoz građevnog i drugog otpada nastalog u olujnom nevremenu

Datum objave: 28. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nakon olujnog nevremena koje je 25. lipnja zahvatilo područje Požege, Kaptola, Jakšića, Kutjeva i Pleternice,nastale su velike količine građevnog i drugog otpada. Prema informaciji iz Grada Požege organizirani odvoz obavljaju djelatnici požeškog Komunalca, odvoz će biti nastavljen se sve dok traje takva potreba. Iz Komunalca su dali i upute o pravilnom postupanju s azbestnim pločama.

Uz prometnice u gradu Požegi, ispred obiteljskih i drugih stambenih objekata nalaze veće ili manje količine građevnog i drugog otpada nastale uslijed olujnog nevremena koje je proteklog petka zahvatilo područje Požege, Kaptola, Jakšića, Kutjeva i Pleternice. Otpad od petka odvoze djelatnici Komunalca, a prema informaciji potvrđenoj iz Grada Požege, s odvozom će se nastaviti i narednih dana.

Uz to, Komunalc Požega d.o.o. objavio je i upute o pravilnom postupanju u slučaju uklanjanja azbestno cementnih ploča nakon šteta uzrokovanih olujnim nevremenom:

Pri uklanjanju azbest cementnih ploča obavezno primjenjivati osobna zaštitna sredstva (maske, rukavice, zaštitnu odjeću i dr.)
Cijelo vrijeme ih prskati vodom
Pažljivo demontirati da ne bi došlo do lomljenja, nikako ih ne bacati s krova, nego pažljivo spustiti
Složiti na drvenu paletu u okviru okućnice na mjesto pristupačno za prijevoz i omotati „strech“ folijom
Privremeno ih skladištiti na okućnici do dolaska ovlaštenog sakupljača

Manje količine azbest cementnih ploča i neopasnog građevinskog otpada (do 200 kg u 6 mjeseci) svaki korisnik može dovesti i u reciklažno dvorište, no to se u ovoj situaciji ne preporučuje zbog ograničenog kapaciteta reciklažnog dvorišta i velikog broja korisnika koji imaju potrebe za zbrinjavanjem građevinskog otpada.

 

TEKST: S. P.      FOTO: Ante Krstanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn