KOMUNALAC POŽEGA – Krenula podjela uplatnica korisnicima javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada

Datum objave: 06. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Sukladno Obavijesti o početku primjene novog načina obračuna javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada za kućanstva u individualnom stanovanju s primjenom od 1.8.2019. godine, koje su dobili svi korisnici ove usluge, na adrese 16.366 korisnika ovih dana pristižu uplatnice za obračunsko razdoblje od 1. kolovoza 2019. do 31. prosinca 2019. godine te akontacijske uplatnice za prvih pet mjeseci 2020. godine.

S 31.12.2019. godine napravljen je obračun prema stvarnom broju pražnjenja spremnika za razdoblje od 1.8.2019. do 31.12.2019. godine. Za navedeno razdoblje korisnici će dobiti Obračun usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na kojem će biti evidentiran broj pražnjenja spremnika, dosadašnje uplate korisnika te iznos obveze plaćanja, ako je evidentiran veći broj pražnjenja nego što je planirano, odnosno iznos preplate, ako je evidentiran manji broj odvoza od planiranog.

Iznosi na akontacijskim uplatnicama koje su građani dobili lani u kolovozu formirani su na temelju Izjave o načinu korištenja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada za fizičke osobe u individualnom stanovanju sa spremnicima 120 – 240 litara koju su korisnici ispunili i dostavili u Komunalac Požega d.o.o. Onim korisnicima koji nisu u Komunalac Požega d.o.o. vratili ispunjenu Izjavu, akontacijske su uplatnice formirane na bazi dva mjesečna odvoza.

Tako je moguće da će korisnici koji su imali ukupno manji broj odvoza od onog kojeg su naveli u Izjavi imati preplaćeni iznos te će im za iznos preplate biti umanjeni sljedeći računi. Budući da se podatci obrađuju i tiskaju programski, postoji mogućnost da će pojedini korisnici na uplatnicama dobiti vrlo male iznose. Kako ne bi zbog njihova plaćanja morali dolaziti u Komunalac, dovoljno je da ih pribroje iznosu sa sljedeće uplatnice te tako izvrše uplatu.

Podsjetimo, Komunalac Požega d.o.o. među prvim je komunalnim društvima u Hrvatskoj koja su uvela naplatu javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada na temelju broja pražnjenja posuda za miješani komunalni otpad. Sve su posude za miješani komunalni otpad (zelene kante) označene bar kodovima, a vozila kojima se odvozi otpad opremljena su uređajima za očitavanje. To je zasigurno najtransparentniji način evidentiranja broja odvoza, odnosno pražnjenja posuda. Ako se ipak pojavi potreba za reklamacijama, pozivamo korisnike da dođu u Komunalac Požega d.o.o., Vukovarska 8, Požega te da pri dolasku ponesu broj bar koda spremnika kako bismo otkloniti eventualne pogreške.

Isto tako građani mogu promijeniti prijavljeni broj pražnjenja posude za miješani komunalni otpad dolaskom u Komunalac Požega d.o.o. gdje će potpisati novu Izjavu o načinu korištenja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada za fizičke osobe u individualnom stanovanju sa spremnicima 120 – 240 litara te će im na temelju toga biti promijenjene akontacijske uplatnice.

Uz uplatnice, koje će korisnicima biti podijeljene ovih dana, priloženi su raspored odvoza miješanog komunalnog otpada u dane praznika i blagdana i upute o radu reciklažnih dvorišta u Požegi i Pleternici.

IZVOR: www.komunalac-pozega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn