KOMUNALAC POŽEGA – Dimnjačarska služba kreće s evidencijom dimnjaka i dimovoda: Redovno održavanje dimnjaka preduvjet je Vaše sigurnosti

Datum objave: 27. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U skladu s Odlukom Grada Požege o obavljanju dimnjačarske službe na području Grada Požege Dimnjačarska služba Komunalca Požega d.o.o. od 1. rujna 2020. kreće s evidencijom dimnjaka i dimovoda u kućanstvima na području grada Požege. Građani su pozvani da ovlaštenim dimnjačarima omoguće pristup dimnjacima i dimovodnim objektima.

Sezona grijanja je pred nama i krajnji je trenutak da pozovete dimnjačare. Redovno održavanje dimnjaka i dimovoda potrebno je zbog nesmetanog odvođenja dimnih plinova iz prostorija te sigurnosti korisnika, imovine i zaštite okoliša – poručuju iz požeškog Komunalca.

Zbog neispravnog dimnjaka može doći do eksplozije, požara ili trovanja ugljičnim monoksidom od čega u Republici Hrvatskoj godišnje smrtno strada prosječno 30 osoba. Tijekom sezone grijanja 2019./2020. godine Javna vatrogasna postrojba grada Požege imala je desetak intervencija vezanih za dimovodne objekte, a u dva je slučaja došlo do širenja požara na krovište pri čemu je nastala materijalna šteta.

Kako bi se izbjegle neželjene posljedice jedan od preduvjeta je redovito čišćenje dimovodnih objekata. Odlukom Gradskog vijeća Grada Požege o obavljanju dimnjačarskih poslova (od 30. siječnja 2019. godine.) dimnjačarskim poslovima smatraju se pregled i čišćenje dimovodnih objekata i poduzimanje mjera za sprečavanje opasnosti od požara, eksplozija, trovanja te zagađivanja zraka, kako štetne posljedice ne bi nastupile zbog neispravnosti dimovodnih objekata i uređaja za loženje. Pregled, odnosno čišćenje dimovodnih objekata i uređaja za loženje na kruta, tekuća i plinska goriva obavlja se najmanje jedanput godišnje.

Pravovremenim pozivom na broj dimnjačarske službe 099/810 5936 spriječite neželjene posljedice. Nemojte štedjeti na vlastitoj sigurnosti, pozovite dimnjačara na vrijeme!

U skladu s Odlukom Grada Požege o obavljanju dimnjačarske službe na području Grada Požege Dimnjačarska služba Komunalca Požega d.o.o. od 1. rujna 2020. kreće s evidencijom dimnjaka i dimovoda u kućanstvima na području grada Požege. Građani su pozvani da ovlaštenim dimnjačarima omoguće pristup dimnjacima i dimovodnim objektima.
Evidencija dimnjaka i dimovoda u rujnu 2020. godine obavljat će se prema sljedećem rasporedu:

1.9. do 4.9.2020.
Komušina, Laze Vasine, Laze Prnjavor, Laze Ćosine

 7.9. do 25.9.2020.
A.B.Šimića, D.Tadijanovića, Grgurevski put, I.Gundulića, I.B.Mažuranić, Janka Matka, M.J.Zagorke, M.Držića, M.Marulića, P.Preradovića, Radnička, Sv.Josipa, Sv.Roka, Zagrebačka

28.9. do 16.10.2020.
F.Supila, I.Šveara, J.Gotovca, J.J.Strossmayera, J.Kozarca, Kalvarija, Matice Hrvatske, M.A.Reljkovića, S.S.Kranjčevića, Skorupov put, Tekija, V.Lisinskog, Vinogradska, Z.Marković, Z.K.Kišur

Raspored evidencije za svaki naredni mjesec bit će objavljen na www.komunalac-pozega.hr
Evidencija dimnjaka i dimovodnih objekata provodit će se u skladu s mjerama zaštite od koronavirusa.

IZVOR: Komunalac Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn