KOMUNALAC POŽEGA D.O.O. – Otvoren novi poslovni krug

Datum objave: 03. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera danas je otvoren novi poslovni krug tvrtke Komunalac Požega d.o.o. u Industrijskoj ulici (pored reciklažnog dvorišta). Svečanosti su prisustvovali ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić, požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić te gradonačelnici i načelnici s područja županije i drugi gosti.

Novi poslovni krug Komunalca sastoji se od nekoliko građevina koje su smještene u poslovnom krugu na parceli od oko 8700 kvadratnih metara. Osim glavne poslovne zgrade neto površine oko 935 kvadratnih metara izgrađeni su skladišni prostori i nadstrešnice za komunalna vozila, opremu i strojeve površine oko 870 kvadratnih metara, a vrijednost te investicije je oko 8,7 milijuna kuna. U sklopu glavne poslovne zgrade izgrađena je učionica koja će služiti za edukaciju korisnika, vrtićke i školske dobi i to posebice u dijelu oko razvrstavanja otpada. Radove je izvela zajednica ponuditelja požeških tvrtki Magma, Unius i Presoflex gradnja.

U novi kompleks bit će smješteni djelatnici odjela za gospodarenje otpadom, javnu higijenu i izgradnju iz prostora tvrtke Tekija iz koje je Komunalac Požega d.o.o. i nastao postupkom razdvajanja 2014. godine. “Za opremanje zgrade bit će nam potrebno još dodatnih 500 tisuća kuna, ali bitno je reći kako je cjelokupna investicija financirana vlastitim akumuliranim sredstvima. Cilj nam je ojačati glavnu djelatnost gospodarenja otpadom i želja nam je da se kroz određeni period na ovoj lokaciji razviju i popratni sadržaji poput sortiranja raznih kategorija otpada, te održavanje opreme i strojeva koje koristimo u svom radu. Jedna završena investicija mora nam biti poticaj da idemo dalje pa nam je u planu izgradnja kompostane te izgradnja reciklažnog dvorišta građevinskog otpada, a ovi projekti do kraja godine bit će kandidirani na otvorene natječaje Ministarstva zaštite okoliša.,” rekao je direktor Komunalca Josip Vitez.


U ime grada Požege, većinskog vlasnika tvrtke Komunalac Požega d.o.o., prigodnim riječima obratio se gradonačelnik Darko Puljašić.

“Čestitam svima koji su osmislili i odradili ovaj posao, a posebice požeškim tvrtkama, kao i djelatnicima našeg komunalnog poduzeća. Grad Požega, kao većinski vlasnik, nastavit će ulagati u sve one projekte koji će nam svima pomoći da što prije dosegnemo razinu Europske unije jer to zaslužujemo.Naša dolina nije bez razloga nazvana Zlatnom dolinom, ali da bi takvom ostala moramo svi na tome raditi, “rekao je gradonačelnik Puljašić. Na uspješnom projektu čestitao je i ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn