KOMUNALAC POŽEGA D.O.O. – Novo vozilo za višu kvalitetu usluge i održivog gospodarenja otpadom

Datum objave: 08. 6. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Komunalac Požega d.o.o. nabavio je novi kamion koji je osposobljen za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, ali i bio otpada. Novo vozilo vrijednosti 1,2 milijuna kuna predstavlja početak modernizacije voznog parka Komunalca, ali i novu razinu kvalitete u održivom gospodarenju otpadom, rečeno je na danas održanoj prezentaciji.

U poslovnom krugu Komunalca Požega d.o.o. održana je prezentacija novog vozila za sakupljanje komunalnog otpada vrijednog oko 1,2 milijuna kuna. Novo vozilo koje će omogućiti još kvalitetniju uslugu te olakšati rad djelatnicima, nabavljeno je vlastitim sredstvima Komunalca Požega d.o.o.. O njegovom značaju govorio je direktor Komunalca Tomislav Didović te predstavnici tvrtki Gradatin d.o.o i DAF.


Novi kamion osposobljen je za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, ali i bio otpada predstavlja početak modernizacije voznog parka Komunalca koja je nužna zbog sve većih potreba za povećanjem standarda odvajanja otpada. Uz nabavku specijalnih vozila, razinu kvalitete održivog gospodarenja otpadom podići će i drugi projekti, naglasio je direktor Tomislav Didović.

“Komunalac u ovoj godini planira pokretanje nabave još dva vozila – još jedan multifunkcionalni kamion sličan ovom te jedno dvokomorno vozilo iz sredstava fonda gdje imamo sufinanciranje 85 posto. Komunalac je prijavio na natječaj i izgradnju kompostane koja će biti na prostoru Vinogradina. Imali smo natječaj za prvu fazu, izvođenje građevinskih radova koji bi trebali biti gotovi do jeseni. U zimskom periodu planiramo nabavku potrebnih strojeva, tako da je krajnji rok za kompostanu kolovoz iduće godine. Do tada, moramo ostvariti i uvjete, između ostalog kamion je jedan od tih preduvjeta. Ostali preduvjeti su anketa koju ćemo provesti među građanima, jer kompostiranje se može raditi na dva načina- u male kompostere na okućnicama, te u višestambenim zgradama s malim kantama koje bi bile u stanovima s biorazgradivim vrećicama, a stanari bi ih praznili u velike smeđe kante smještene pored postojećih kontejnera u boksovima.” pojasnio je Didović.

Uz prikupljanje bio otpada, na višu razinu bit će podignuto i odvajanje korisnog otpada i to podjelom žutih i plavih kanti gradovima i općinama koje su u nadležnosti Komunalca. “Jedinice lokalne samouprave nabavile su takve kante, u gradu Požegi papir se već skuplja u plave kante a slijedi podjela žutih kanti. One su stigle i potrebno je obaviti administrativni dio posla kako bi krenuli i u podjelu žutih kanti na području Požege te žutih i plavih u ostalim jedinicama lokalne samouprave. To će znatno promijeniti i organizaciju posla, ali prikupljanje korisnog otpada i nadalje se neće dodatno naplaćivati.” najavio je direktor Komunalca Tomislav Didović.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn