KOMUNALAC POŽEGA – Novi poslovni krug pored Reciklažnog dvorišta otvara i nove mogućnosti za još kvalitetniji rad

Datum objave: 31. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Izgradnja poslovnog kruga tvrtke Komunalac Požega d.o.o na prostoru pored Reciklažnog dvorišta Požega koja je počela krajem kolovoza prošle godine, u punom je zamahu i završetak se očekuje ovog proljeća. Vrijednost investicije je 9,1 milijun kuna plus PDV, a gradilište je danas posjetio požeški gradonačelnik Darko Puljašić i predstavnici tvrtke Komunalac Požega d.o.o. na čelu s direktorom Josipom Vitezom.

Radi se o nekoliko građevina koje će biti smještene u poslovnom krugu na parceli od oko 8700 kvadratnih metara. Osim glavne poslovne zgrade neto površine oko 935 kvadratnih metara bit će sagrađeni skladišni prostori i nadstrešnice površine oko 870 kvadratnih metara. Završetak izgradnje Poslovnog kruga očekuje se sredinom ožujka nakon čega slijedi ishođenje uporabne dozvole i preseljenje Odsjeka za gospodarenje otpadom, Odsjeka za javnu higijenu i tržnicu i Zimske službe te cjelokupnog voznog parka u nove prostore.

Naime, još od razdvajanja tvrtke Tekija i osnivanja Komunalca početkom 2014. godine, oko 50-tak djelatnika Komunalca i kompletan vozni park ostali su u krugu Tekije. Kao tvrtka Komunalac je rastao zadnjih godina i s brojem radnika ali i s djelatnostima koje moraju zadovoljavati i europske standarde. Stoga se, naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić, ukazala se potreba izgradnje novog poslovnog kruga koji će omogućiti proširenje djelatnosti te viši standard i bolje uvjete rada, a blizina operativnih snaga racionalizirat će i troškove skrbi o korisnom otpadu.

“Iskazujemo tako i brigu o zaštiti okoliša, ali i o kvalitetnim rješenjima u gradu Požegi. Ovo je Industrijska zona, neposredna je blizina Reciklažnog dvorišta i to je doista najprimjerenija lokacija. Ovdje će biti separatori za čišćenje i odvajanje nužnih u sklopu prioritetnih djelatnosti koje ova tvrtka obavlja. Drago mi je da radovi dobro napreduju i ovo je prilika pokazati kako se u Požegi događaju jako dobre stvari koje je potrebno naglašavati kako bi građani vidjeli da se ovaj grad vodi i njime upravlja sustavno, smisleno i da pazimo na njihov novac te ga trošimo na najbolji način oplemenjujući ga kako bi vratio kroz kvalitetu usluge. Koja je, naglasit ću i to, sigurno jedna od najjeftinijih u Republici Hrvatskoj,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić te dodao kako će po završetku ovih radova biti izgrađena i asfaltirana prilazna cesta do Reciklažnog dvorišta i novog poslovnog kruga.

Uz otvaranje novih mogućnosti djelovanja, novi poslovni krug imat će dodatnu dimenziju vezanu uz edukacije, naglasio je direktor Komunalca Josip Vitez.

“Ne samo da ćemo našim djelatnicima pružiti mogućnost kvalitetnijeg rada, u sklopu glavne poslovne zgrade predviđena je izgradnja edukativne učionice koja će služiti za edukaciju korisnika, vrtićke i školske dobi, ali i starijih i to posebice u ovom dijelu oko razvrstavanja otpada. Recikliranje je tema koja će biti aktualna u idućih desetak godina, a upravo ovaj kompleks odgovorit će na te izazove. Tvrtka Komunalac u mnogome je među boljima u Republici Hrvatskoj i odvajanje otpada je u našim prioritetima. Ova nova investicija je na tragu tome i svakako će nam pomoći u realizaciji i postizanju ciljeva,” rekao je direktor Vitez.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn