KOMPETENCIJA I KVALITETA – U Obrtničkoj školi Požega otvoreni praktikumi kuharstva i ugostiteljskog posluživanja

Datum objave: 03. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Obrtnička škola Požega partner je u projektu RCK VirtuOS Regionalnom centru kompetentnosti (RCK) za turizam i ugostiteljstvo, a čiji je nositelj Ugostiteljsko – turistička škola, Osijek. Danas su u okviru projekta svečano otvoreni školski parktikumi kuharstva i ugostiteljskog posluživanja

Uz podršku Požeško-slavonske županije u Obrtničkoj školi izvedeni su radovi adaptacije i rekonstrukcije praktikuma kuharstva i ugostiteljskog posluživanja u okviru projekta RCK VirtuOS. Praktikumi su opremljeni i novom visokokvalitetnom ugostiteljskom opremom, a otvoreni su danas uz prigodni program.

“Ugostiteljstva i turizma nema bez kvalitetnih radnika ugostiteljske struke, a kvalittnih radnika nema bez učionica i praktikuma opremljenih na najsuvremeniji način. Naši nastavnici su kroz projekte mobilnosti imali priliku vidjeti kako se hran priprema i poslužuje u najrazvijenijim članicama Europske unije. Prošli su edukacije iz turizma i ugostiteljstva i ovi prostori nam daju mogućnosti da ta znanja prenosimo našim učenicima, ” rekao zamjenik ravnateljice obrtničke škole Hrvoje Krip.

Na suvremeno opremljenom prostoru za obrazovanje i daljnji razvoj kvalitete učenicima i nastavnicima čestitao je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinad Troha, a čestitke je uputio i prodekan na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja dr. sc. Berislav Andrlić koji je izrazio nadu da će učenici znanja stečena u novim praktikumima nastaviti graditi upravo na ovom fakultetu.

TEKST: Sanja Pok                    FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn