KOMEMORACIJA U GORNJOJ OBRIJEŽI – Sjećanje na 19 branitelja koji su položili život za obranu Domovine

Datum objave: 07. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

GORNJA OBRIJEŽ – U Gornjoj Obriježi kod spomen kapelice održana je komemoracija u spomen na 19 hrvatskih branitelja poginulih 6. listopada 1991.

U sjećanje na poginule hrvatske branitelje, ispred spomen kapelice u Gornjoj Obriježi, predstavnici obitelji poginulih hrvatskih branitelja, izaslanici predsjednika Republike Hrvatske, predsjednika hrvatske Vlade, predsjednika Hrvatskog sabora, ministra obrane i ministra hrvatskih branitelja – brigadir Stjepan Krešić, zamjenik županice Ferdinand Troha, saborska zastupnica i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, brigadir Niko Jurilj te Dinko Tandara, ravnatelj uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć, položili su vijence i zapalili svijeće.

Počast su odali i predsjednici gradskih vijeća Lipika i Pakraca, Slobodan Katunar i Miroslav Ivančić s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata s pakračko-lipičkog područja kao i predstavnici vojnih, policijskih i civilnih udruga, učenici lipičke i pakračke osnovne škole te ostali građani. Svetu misu za sve poginule branitelje Lipika i Pakraca služio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević sa svećenicima Pakračkog dekanata.

Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Pakrac-Lipik, umirovljeni pukovnik HV-a Božidar Lujanac, koji je tada bio zapovjednik samostalne satnije ZNG iz Badljevine, naglasio je da je 6. listopad bio najkrvaviji datum te tragične jeseni 1991. godine kad je u samo jednom danu život izgubilo 19 hrvatskih branitelja.

TEKST: S. P.                            FOTO: compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn