KOMEMORACIJA – Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu “Mali križ – Velika žrtva” u Slavonskom Brodu

Datum objave: 23. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske 17. godinu zaredom pod sloganom „Mali križ – Velika žrtva“ prisjeća se 402 poginule djece Domovinskog rata. Zajednica udruga održat će posebnu komemoraciju u okviru koje će se pokloniti žrtvi, a polaganje vijenaca, cvijeća i paljenje svijeća održat će se u subotu, 25. svibnja 2019., s početkom u 11:15 sati, kod spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ na šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu.

Komemoracija se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja. Cilj događanja je pokloniti se poginulima i očuvati od zaborava istinu o najmlađim stradalim žrtvama tijekom Domovinskog rata, u gradu koji je postao simbol stradanja djece.

Uz predstavnike Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata iz Hrvatske, očekuje se da će događanju nazočiti i predstavnici institucija (Hrvatski sabor, Vlada, Ured predsjednice RH) te predstavnici lokalnih vlasti kao i druge udruge proizašle iz Domovinskog rata. Nakon komemoracije predviđen je prigodan program u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

TEKST: S. P.       FOTO: Pozivnica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn