KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U POŽEGI I PLETERNICI – Zajedno u budućnost!

Datum objave: 28. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA/ PLETERNICA – Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a u predsjedničkim izborima Kolinda Grabar-Kitarović danas je, u sklopu predizborne kampanje za drugi krug predsjedničkih izbora, bila u posjetu Požeško-slavonskoj županiji. U Požegi se, u pješačkoj zoni družila s članovima stranke, simpatizerima i građanima, a u Pleternici je u multimedijalnoj dvorani održan predizborni skup HDZ-a.

Aktualnu predsjednicu i predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović u Požegi su dočekali domaćini, predsjednik Županijskog odbora HDZ Požeško-slavonske županije dr. Željko Glavić i predsjednik požeškog HDZ-a i požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa suradnicima i brojnim građanima, simpatizerima i članovima stranke.

U prepunoj multimedijalnoj dvorani u Pleternici, “sadašnju i buduću predsjednicu” kako je istaknuto, prigodnim riječima pozdravila je prva žena Pleternice, gradonačelnica Antonija Jozić koja je naglasila dobre rezultate ostvarene upravo u Pleternici, upravo uz HDZ politiku. “Čast mi je pozdraviti vas danas u Pleternici, malom gradu velikih ljudi.Dobro došli u grad otvorenog srca, grad Gospe od Suza, grad koji napreduje brzo i sigurno na svim poljima, velikim trudom, vjerom, odricanjem, znanjem i upornošću. Poštovana predsjednice, od Vašega posljednjega posjeta Pleternici lice našega grada u mnogome se promijenilo, i postalo ljepše. Izgrađena je multimedijalna dvorana u kojoj danas boravimo, dograđen je dječji vrtić, izgrađen Trg bećarca na koji su Pleterničani posebno ponosni, u našoj industrijskoj zoni grade se dvije nove tvornice koje će otvoriti nova radna mjesta. Zadnjih godina Pleternica se redovito nalazi u TOP 10 gradova u RH po povlačenju sredstava EU. Pleternica je bila rekorder po rastu zaposlenih… I ovakva slika je u svih 10 gradova i općina u našoj županiji, u kojima časnu dužnost gradonačelnika i općinskih načelnika obnašaju članovi Hrvatske demokratske zajednice,” naglasila je gradonačelnica Jozić.

“Odgovorno tvrdim da su svi ti rezultati koji su itekako vidljivi plod politike Hrvatske demokratske zajednice. Politike kojoj ste i Vi, predsjednice, dali veliki doprinos. Hvala Vam na tome. Kako rekoh, rezultati se vide na svom koraku u našoj županiji, od investicija u bolnice, škole, vrtiće, objekte javne namjene, vodno-komunalne infrastrukture pa do projekata usmjerenih na naše najosjetljivije skupine, djecu, mlade i osobe starije životno dobi. Program i aktivne politike koje provodi Hrvatska demokratska zajednica je u funkciji povećanja životnog standarda hrvatskih građana, razvoja gospodarstva, poticanja proizvodnje te stvaranja novih radnih mjesta koji sigurno vode ka zaustavljanju iseljavanja, ključnog pitanja cjelokupne demografske problematike, ostanku mladih i povratku iseljenih. To je i Vaš program gospođo predsjednice,” dodala je Jozić uz napomenu kako se ipak mora prisjetiti i nekih drugih vremena i politika.

“Kao čelnica jednoga grada moram se, nažalost, prisjetiti i nekih drugih vremena i politika, odnosno, Zorana Milanovića koji je imao mandat u izvršnoj vlasti za pokazati što zna i može. Izvršna vlast ima daleko veće ovlasti od predsjednika RH, a on je svoje znanje pokazao u zaduživanju Hrvatske, neprovođenju reformi, predstečajnim nagodbama na štetu poštenih poduzetnika i obrtnika, donošenjem ovršnog zakona na štetu malog čovjeka pa do onog o čemu mogu puno govoriti, a to su potezi na štetu gradova i općina, nametanje obveza i izmjenama zakona koji su direktno utjecali na proračune gradova i općina, onih koji najučinkovitije rješavaju probleme svojih sugrađana. Imao je mandat za stavljanje na raspolaganje fondova EU poduzetnicima, obrtnicima, gradovima, općinama, bolnicama, školama no nije učinio ništa. Prema tome, kako se kaže, pametnome dosta. Rezultati govore sami za sebe. I izbor je, Bogu hvala, lagan. To je izbor politike Hrvatske demokratske zajednice. To je izbor naše kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Izbor koji jamči kontinuitet uspješne politike, razvoja, prosperiteta, kršćanskih vrijednosti i predanosti Domovini. Okupimo se za Hrvatsku!” zaključila je Jozić.

Kratkim govorom podršku predsjednici, ali i poziv svima da izađu na izbore te biraju najbolje za Hrvatsku uputio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. “Ne moram govoriti zašto smo ovdje no neke je stvari potrebno istaknuti. Kako je rečeno, opcije koje su pred nama vrlo su jasne – dva dijametralno suprotna pravca – jedan koji je predstavljen u liku i djelu Zorana Milanovića koji je pak imao cijeli mandat na vrlo moćnoj poziciji pokazati kako razmišlja i kamo vodi Hrvatsku i drugi koji prezentira aktualna i buduća predsjednica koja nudi stabilnost, prepoznatljivost i ugled u svijetu. Prvi krug je prošao, strasti su se primirile, sada se trezvenih glava suočimo s vrlo jednostavnim odabirom – nemojte dozvoliti Hrvatskoj pet godina mraka, podjela, pet godina pravca koji nas vraća u region. Mislim da je naša predsjednica cijelim svojim mandatom zaslužila još pet godina,” poručio je između ostalog Penava.

Uz srdačne pozdrave, ali i poziv na zajedništvo, nazočnima se obratila Kolinda Grabar-Kitarović. “Danas smo ovdje kako bismo zajedno ispleli ovom gradu Pleternici novo hrvatsko zajedništvo kroz novo hrvatsko domoljublje. Divim se vama i vašim uspjesima i gospođo gradonačelnice, vama posebno čestitam na svemu što ste učinili. Vi ste u Pleternici i uopće u mnogim mjestima Slavonije gdje se danas ne živi lako, ipak spojili sposobnosti upravljanja, strateškog planiranja i razvoja kroz poduzetništvo i projekte. Vi potvrđujete da Hrvatska zna, da Hrvatska može i da će Hrvatska još i bolje! Pokazali ste hrabrost, svjedočite koliko je važna odlučnost i liderstvo, a to ne znači sjediti u salonima, hodati po crvenim tepisima. Liderstvo i domoljublje danas su sasvim izmijenjeni pojmovi. Jer, upravo nas je liderstvo i vizija jedne odvažne žene i njenog tima dovela do snažnog razvoja Pleternice. Ne samo do razvoja ovog divnog grada, pokazali ste da jaka hrvatska žena jest jamstvo hrvatskih vrijednosti, našeg razvoja i naše budućnosti. Zato danas posebno pozdravljam svaku ženu ovdje jer u u našoj Hrvatskoj žene igraju posebnu ulogu koja nije uvijek priznata, ali vas pozivam da iskoristite sve mogućnosti koje vam nudi država kroz razne programe i da budite ponosne jer ste nasljednice i prenositelji hrvatskih vrijednosti na svoju djecu i potomke.

Hrvatska žena stup je hrvatske obitelji ali i puno više – ona daje inicijativu u društvu, potiče i čuva naše vrijednosti, a takva je Hrvatska najbolji promicatelj novog, modernog domoljublja i našeg okupljanja. A novo domoljublje danas se mjeri privlačenjem investicija, razvojem kroz projekte, okupljanjem stručnjaka, povećanjem plaća i mirovina, reformom obrazovanja, plaćanjem poreza, čuvanjem granice i međunarodnim ugledom. Ali isto tako i brigom o obespravljenima, invalidima, ugroženima blokiranima, djeci i svim ranjivim skupinama. Hrvatsko domoljublje danas se mjeri i hrabrošću isticanja toga – ja sam Hrvat, Hrvatica i ne stidim se toga. Jer, Hrvatska nije mala država, Hrvatska je srcem jedna od najvećih država na svijetu i budimo ponosni na to! Ovdje okupljeni na najbolji mogući način svjedočite i lubav prema domovini na pragu 2020. godine. Godine kada Hrvatska postaje središtem Europske unije i kada njome predsjedava. Tko je to mogao zamisliti početkom 90-tih godina? Nije li to povijest u nastajanju, nije li to veliki uspjeh? A na čelu te Hrvatske još jedna snažna i nepokolebljiva žena, koja se ne boji, koja trpi kritike i koja stoji pred vama i koja jamči kako će se još snažnije i jače boriti za hrvatske nacionalne interese u Europi i svijetu i svoju Hrvatsku unutar nje same. Jamčim vam da ću ostati među vama, s vama i za vas! Kako bismo postigli sve te i nove rezultate potrebno nam je zajedništvo,” naglasila je Grabar-Kitarović.

Stoga pozivam da se okupimo zajedno oko najvažnijih hrvatskih vrijednosti, za jaku i bolju Hrvatsku, za hrvatsku obitelj, za hrvatsku mladež, za umirovljenike, vjerske i moralne vrijednosti, Domovinski rat i za hrvatsku budućnost. Okupimo se zajedno! Drage moje Slavonke i Slavonci, drage moje liderice i lideri jake hrvatske žene i jaki hrvatski domoljubi ovih dana svjedočimo brutalnoj izbornoj kampanji i napadima na najsvetije hrvatske vrijednosti. Vas i nas dijele na Kolindine i Škorine birače, na lijeve i desne, dijele nas jer nas žele oslabiti. Moja poruka je danas u ovoj ponosnoj Slavoniji, nemojmo se dijeliti. To su sve naši birači okupljeni oko vrijednosti koje nas spajaju. Bez obzira na razlike, eventualnu razočaranost i ljutnju uvjerena sam kako smo svi okupljeni za jaku Hrvatsku i nećemo dopustiti onima koji nas dijele da zavladaju Hrvatskom i vrate nas u nesigurnosti kaos. Stoga, 5. siječnja izađimo zajedno na izbore i dajmo svoj glas za jaku, okupljenu i bolju Hrvatsku, za Hrvatsku koja zna. Dajmo glas za novo moderno domoljublje 2020 godine. Zajedno u budućnost!” poručila je u Pleternici Kolinda Grabar-Kitarović.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn