KOEMORACIJA U ŠPANOVICI – Obilježena godišnjica pogibije četvorice hrvatskih branitelja

Datum objave: 04. 1. 2023. | Kategorija: Društvo

ŠPANOVICA – U organizaciji Udruge ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega 3. siječnja  u Španovici su se okupili bivši pripadnici te postrojbe kako bi odali počast četvorici svojih suboraca.

Oni su poginuli u akciji „Orada”, posljednjoj u sklopu operacije „Papuk” 1991.godine, koja je vođena na pakračkom području: Nikola Blagojević poginuo je u Kričkama, Ivica Šimunović u Donjoj Šumetlici a Stipo Kovačević u Gornjoj Šumetlici, svi na današnji dan 3.siječnja 1992.godine, dok je Vinko Pečur poginuo nešto kasnije u Cicvarama. Svoj četvorici podignuto je spomen obilježje u Španovici na koje su položeni vijenci i cvijeće te zapaljene svijeće.

Uz hrvatske branitelje počast su odali i i članovi obitelji poginulih, predstavnik Ministarstva branitelja Dinko Tandara, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, zamjenik županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc.Borislav Miličević, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca Miroslav Ivančić, general Alojz Tomašević, predstavnici Hrvatske vojske, policije, Ministarstva hrvatskih branitelja i drugi.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili Dinko Tandara i predsjednik Udruge ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojne Dragan Valenta.Okupljeni u Španovici uputili su pozdrave i svom ratnom zapovjedniku generalu Miljenku Crnjcu i njegovoj obitelji.

TEKST: S. P.             FOTO: A. Mandić

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn