KNJIŽEVNI KLASIK NA KAZALIŠNOJ SCENI: Najavljena “Tena – kronika raspada jedne ljepote”

Datum objave: 22. 11. 2021. | Kategorija: Kultura

VINKOVCI/POŽEGA – U Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima najavljena je nova predstava „Tena – kronika raspada jedne ljepote“ u režiji Dražena Ferenčine. Predstava je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, GDK Gavella, Ludens teatra iz Koprivnice, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Gradskog kazališta Požega.

Predstava „Tena – kronika raspada jedne ljepote” prema tekstu Josipa Kozarca, u dramatizaciji Borislava Vujčića i režiji Dražena Ferenčine u Vinkovcima će biti premijerno izvedena 27. studenoga, a potom će uslijediti izvedbe i na partnerskim scenama, najavljeno je na konferenciji za novinare. Na požeškim kazališnim daskama Tena će zaigrati 11. prosinca u 20,00 sati.

Govoreći o predstavi  redatelj Dražen Ferenčina je podsjetio kako je riječ o klasiku hrvatske književnosti kojeg je vrlo izazovno raditi, posebice u Slavoniji u kojoj je poniknuo. “To je jedno opće mjesto kulture, a u Slavoniji raditi ‘Tenu’ to je kao da u Dubrovnik dođete raditi ‘Dunda Maroja’ i normalno je da su velika očekivanja. Nismo išli u nekom smjeru dokumentarnoga, neke etno slikovnice, smotre folklora, nego smo se bavili ‘Tenom’ onako kako mi se čini da se treba baviti uopće literaturom, što ona govori danas o nama i našem vremenu”, rekao je Ferenčina.

Tenu u predstavi glumi višestruko nagrađivana glumica Gradskog kazališta Joze Ivakića Matea Marušić, a uz nju su u predstavi Filip Šovagović, Ivan Grčić, Davor Svedružić, Vedran Dakić, Vladimir Andrić, Selena Andrić, Martina Stjepanović, Areta Ćurković, Ivica Lučić i Zorko Bagić. Ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić izrazio je ponos novim projektom te zadovoljstvo što se postavlja na scenu u koprodukciji s više hrvatskih kazališta.

TEKST: S.P      FOTO:kazalistevinkovci

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn