KNJIGNIK – PIKNIK S KNJIGAMA: Kvizomanija, predstava, poezija

Datum objave: 27. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira Knjignik-piknik s knjigama u ponedjeljak, 28. lipnja 2021.  na Trgu bećarca u Pleternici. Službeno otvorenje je u 20 sati s dječjom predstavom ”Grimmix” u izvedbi Kerekesh teatra.

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica, uz podršku Grada Pleternice i TZ Grada Pleternice organizira manifestaciju Knjignik-piknik s knjigama koju financijski podržava Ministarstvo kulture i medija. Knjignik-piknik s knjigama održat će se 28. lipnja 2021. na Trgu bećarca u Pleternici.U 19 sati održat će se kviz za mlade ”Kvizomanija” iz područja književnosti.

Službeni početak Knjignika je u 20 sati kada počinje program za djecu na Trgu bećarca i to dječjom predstavom ”Grimmix” u izvedbi Kerekesh Teatra. Po motivima bajki braće Grimm (Snjeguljice, Crvenkapice, Trnoružice i Matovilke), stvorila se jedinstvena predstava za djecu i mlade – Grimmix. Grimmix je peta bajka u kojoj se omiljeni junaci, nakon 200 godina, slučajno susreću, upoznaju, sprijateljuju i zajedno pokušavaju pronaći način da se vrate u svoje bajke.

U 21 sat je ”Večer poezije” članova Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije ”Matko Peić”. U 21:30 sati je promocija knjige ”Putovanje u Međuzemlje: udisaj slobode”, autora Tomice Kristića. Tomica Kristić prije 5 godina odlazi iz Varaždina i autostopom do Novog Zelanda putuje 3 godine i 9 mjeseci. Putuje kroz 3 kontinenta, prelazi 40 tisuća kilometara od kojih zadnjih 1 500 pješači. Tijekom putovanja radio je kao stažist u Bollywoodu, podučavao engleski na Tajlandu i prikupljao sva iskustva koja je stavio u knjigu ”Putovanje u Međuzemlje”. Ovo je prva knjiga u nadolazećoj trilogiji u kojoj autor opisuje 14 mjeseci putovanja.

Drugi ovogodišnji Knjignik najava je ljetnog programa u knjižnici koji će biti ispunjen druženjem i aktivnostima za djecu, mlade i odrasle.

TEKST: S. P.         FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn