KLASTER SLAVONIJA NA SAJMU U LONDONU – Sjajna prilika za predstavljanje turistima iz Velike Britanije

Datum objave: 03. 2. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Turističke zajednice županija klastera Slavonija: Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska u suradnji sa Zagrebačkom županijom uz potporu Hrvatske turističke zajednice, predstavljaju ponudu Istočne Hrvatske na sajmu Destinationshow koji se od 30.siječnja do 3.veljače održava u Londonu.

S ciljem uvrštenja Slavonije i kontinentalne Hrvatske kao još jedne od neponovljivih ljepota Hrvatske na turističku kartu Europe, Turističke zajednice županija klastera Slavonija: Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, bogatstva i posebnosti regije ovih dana predstavljaju posjetiteljima Destinationshow-a, turističkog sajma koji se od 30.siječnja do 3.veljače održava u Londonu. Uz ponudu Istočne Hrvatske na sajmu se predstavljaju i Lika i dalmatinske županije, a Klaster Slavoniju predstavljaju Josip Mikolčić, pomoćnik direktorice TZ Virovitičko-podravske i Rujana Bušić, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Iskustva potvrđuju kako je Hrvatska iznimno popularna destinacija kod turista iz Velike Britanije koji traže sadržajni odmor, stoga je nastup na Destinationshow-u sjajna prilika da se upoznaju i s manje poznatim destinacijama u našoj zemlji. Riječ je o sajmu na koji navraćaju turisti iznimno zainteresirani za miran odmor bez buke i gužve, željni doživjeti kulturno bogatstvo područja koje posjećuju, uživati u ljepotama prirode, aktivno biciklirajući ili šetajući . Putnici su to koji žele iskustiti i lokalni prijevoz i najviše se raspituju za vlakove, jer, putuju li organizirano, posredstvom putničkih agencija, uglavnom su razočarani činjenicom kako niti jedna od njih ne nudi programe i sadržaje za sve dijelove Hrvatske. Nedostatak organizirane ponude posjete kontinentalnom dijelu Hrvatske jedan je od razloga sporog rasta inozemnih turističkih dolazaka i noćenja na području klastera Slavonija, stoga je nastup na londonskom sajmu idealna prilika za pružanje konkretnih informacija i predstavljanje turističke ponude i sadržaja koje nudi pet slavonskih županija zainteresiranim gostima iz Velike Britanije.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Visit Vukovar Srijem Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn