KAZNIONICA U POŽEGI – Ministar Malenica na svečanoj prisezi polaznika 44. i 45. temeljnog tečaja pravosudne policije

Datum objave: 12. 1. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Svečanom prisegom 21 polaznik 44. temeljnog tečaja pravosudne policije i 21 polaznik 45. temeljnog tečaja pravosudne policije steklo je zvanje službenika pravosudne policije.

Polaznici tečaja svečanu su prisegu izrekli pred ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom i ravnateljem Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimirom Penićem, a uz nazočnost upravitelja Kaznionice u Požegi Zvonimira Leopoldovića. Zahvalivši upravitelju Leopoldoviću i svima uključenima u izobrazbu ministar Malenica istaknuo je kako je ovo velik dan za Požegu, budući da su uređene prostorije Kaznionice u Požegi.„Riječ je o investiciji vrijednoj milijun eura koja je samo nastavak onoga što u Požegi radimo već nekoliko godina. Osim toga, moram istaknuti da smo proteklih nekoliko godina značajno poboljšali uvjete rada, materijalna prava i primanja pravosudnih policajaca, a to ćemo učiniti i sa novom uredbom koja se trenutačno priprema,“ rekao je ministar te dodao kako će se i dalje nastaviti kontinuirana ulaganja u poboljšanje statusa i primanja svih zaposlenih u zatvorskom sustavu.

„Nakon što smo uredili prostoriju u kojoj borave maloljetne osobe Odgojnog zavoda u Turopolju, sada smo se posvetili drugoj ranjivoj skupini u zatvorskom sustavu, a to su žene – zatvorenice. Bez obzira što ćemo ovdje urediti i humanizirati smještaj, ostaje nam činjenica da je ovo jedino kazneno tijelo gdje žene mogu izvršavati kaznu, a dolaze iz cijele Hrvatske. Sljedeće što želimo jest otvoriti dodatne odjele za žene i u nekom drugom kaznenom tijelu,“ nadovezao se ravnatelj Penić.

Svečanom prisegom 21 polaznik 44. temeljnog tečaja pravosudne policije i 21 polaznik 45. temeljnog tečaja pravosudne policije steklo je zvanje službenika pravosudne policije.Naime, 44. temeljni tečaj održan je u vremenskom periodu od 4. rujna 2023. do 12. siječnja 2024. godine u Centru za izobrazbu za vježbenike i službenike odjela osiguranja iz Kaznionice u Lepoglavi, Zatvora u Šibeniku, Zatvora u Zagrebu, Zatvora u Dubrovniku, Zatvora u Karlovcu, Zatvora u Varaždinu, Zatvora u Splitu, Zatvora u Osijeku i Odgojnog zavoda u Turopolju.

Temeljni tečaj održan je u vremenskom periodu od 4. rujna 2023. do 12. siječnja 2024. godine u Kaznionici u Požegi za vježbenike i službenike odjela osiguranja Kaznionice u Požegi, Zatvora u Požegi, Zatvora u Zagrebu i Zatvora u Puli-Pola.Tijekom tih četiri mjeseca, polaznici/e su pohađali ukupno 528 sati nastave i vježbi te 13 dana praktičnog dijela temeljnog tečaja. Nakon svečane prisege ministar Malenica je u pratnji upravitelja Leopoldovića, zamjenika požeško-slavonske županice Ferdinanda Trohe i požeškog gradonačelika dr. sc. Željka Glavića obišao novouređene prostorije Kaznionice u Požegi.

IZVOR: mpu.gov.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn