JU REGIONALNI KOORDINATOR RAZVOJA PSŽ – U provedbi projekti vrijedni 150 milijuna kuna

Datum objave: 28. 7. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije PANORA d.o.o. od 1. srpnja prešla je u Javnu ustanovu Regionalni koordinator razvoja Požeško – slavonske županije.U provedbi trenutno imaju projekte u vrijednosti većoj od 150 milijuna kuna, izvijestila je na konferenciji za novinare ravnateljica Javne ustanove Senka Horvat.

Iznos od 150 milijuna kuna odnosi se na 51 projekt od kojih je 31 EU projekt, a 20 je nacionalnih projekata. Na ocjenjivanju je još 24 projekta ukupne vrijednosti 129 milijuna kuna, od toga bi se 15 projekta trebalo financirati iz Europskih sredstava. Završenih projekta je u vrijednosti od oko 40 milijuna kuna, dodijeljena potpora za njih je bila oko 30 milijuna kuna, a riječ je o 85 završenih projekata.

“Možemo reći kako smo kroz ove godine, i posebice u ovom razdoblju kada je raspisano i više natječaja te kada su se stekli uvjeti da smo postigli odlične rezultate u svemu što radimo. Najbolje rezultate pri tom postigli smo u projektima energetske obnove gdje je 32 projekta pripremljeno, 25 odobreno a sedam na ocjenjivanju,” rekla je Senka Horvat dodajući kako je PANORA , do imenovanja u Javnu ustanovu ostvarila ukupno 160 projekata od čega 71 EU i 89 nacionalnih.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn