JOŠ JEDNO ORGANIZIRANO CIJEPLJENJE U POŽEGI – Prvu dozu Pfizera primilo novih 600 osoba

Datum objave: 05. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Sportska dvorana “Tomislav Pirc” u Požegi danas je ponovo bila punkt za organizirano cijepljenje građana. U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu prvu dozu Pfizer cjepiva primilo je 600 osoba.

Nakon prošlotjednog organiziranog cijepljenja kada je svoju prvu dozu primilo 650 građana, danas će na punktu u sportskoj dvorani svoju prvu od dvije planirane doze Pfizer cjepiva primiti 600 osoba.Cijepljenje je održano u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu.

Osobe su pozvane preko svojih obiteljskih liječnika, pojasnio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević. “Sada dolaze povećane količine cjepiva. Prije smo dobivali oko tisuću doza tjedno, sada smo na 4 tisuće doza, a do kraja lipnja u našu županiju doći će 45 doza cjepiva. To je značajna količina, a ponavljamo kako su sva odobrena cjepiva sigurna i daju višestruku dobrobit i sa zdravstvenog i s drugih segmenata. Stoga je poruka svima – cijepite se!”

Danas se cijepio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je izrazio zadovoljstvo dobrom organizacijom i provedbom cijepljenja. “Jučer je održana online sjednica Vlade RH sa svim županima pri čemu je Požeško-slavonska županija posebno istaknuta kao županija koja ima najveći postotak procijepljenosti – 97 posto. Zasluga je to upravo ovog tima koji je organizirao i ovo cijepljenje,” rekao je župan Tomašević uz poziv svim građanima da se odazovu cijepljenju.

ovaj tjedan cijepljenje će biti obavljeno u Velikoj, a još uvijek se cijepe i prioritetne skupine. Idući tjedan ponovo se cijepi na punktovima u Pakracu, Lipiku i Kutjevu te u općinama Čaglin i Kaptol, a cijepljenje djelatnika se organizirano obavlja i za zainteresirane tvrtke.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn