JOŠ JEDAN SJAJAN GLAZBENI VIKEND U NOVOGRADIŠKOM PARKU: Klasičari, “jazzeri”, gradska glazba – birajte i uživajte

Datum objave: 19. 6. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Osim što je, “obukavši” novo ruho ponovno postao omiljena točka susreta i druženja svih generacija, središnji gradski park u posljednje se vrijeme profilirao i kao sjajna pozornica na otvorenom. Uvjerite se u to već ovog vikenda, 20. i 21. lipnja i birajte između vrhunskih akademskih glazbenika, jazz orkestra HV-a i novogradiške Gradske glazbe.

Središte novogradiških kulturno glazbenih događanja i ovog će vikenda biti gradski park, omiljena točka susreta i druženja svih generacija i iznimna pozornica na otvorenom, u što su se protekle subote uvjerili i gosti iz Požege, članovi Trenkovih pandura. Kako provjereno dobre stvari ne treba mijenjati, u park će, 20. lipnja, u osvit praznika, u prijepodnevnim satima, navratiti i vrhunski akademski glazbenici-violončelist Branimir Pustički i Petra Gilming, pijanistica. Koncert glazbenih virtuoza u organizaciji POU M.A.Relković i Turističke zajednice , uz potporu Grada i Ministarstva kulture, čeka vas u idiličnoj atmosferi parka od 11 sati, a u glazbi, toj zvonkoj radosti, možete uživati i u večernjim satima istoga dana, kada još jedan, sada već tradicionalni promenadni koncert, pripremaju i članovi Gradske glazbe.

Osim subotnjeg nastupa, sve aktivniji omiljeni lokalni muzičari čekaju vas na najljepšoj pozornici u gradu i dan kasnije, u nedjelju, 21.lipnja, u ulozi domaćina Jazz orkestru Hrvatske vojske s kojima će nastupiti i Adalbert Turner Juci i mladi Marko Kutlić. Dovoljno je, tek odabrati glazbeni žanr i navratiti u središnji gradski park. U ugodnom društvu, uz čašu domaćeg vina ili piva i vrhunski glazbeni program i vikend će biti ljepši.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn