JOŠ JEDAN SADRŽAJAN TJEDAN – Vrijeme do Novogradiškog glazbenog ljeta, skratite uz dobre filmove i atraktivan koncert

Datum objave: 01. 8. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Prije nego li grad, očekivano, ispune gosti iz cijele Slavonije, pa i šire, jer najveća manifestacija samo što nije počela, Nova Gradiška i u prvom tjednu kolovoza, s dobrodošlicom čeka sve one željne kvalitetnih sadržaja. Uz nekolicinu sjajnih filmova, Turistička zajednica i POU MAR , narednih vas dana, čekaju i s još jednim vrhunskim koncertom, pa navratite

Iako je neupitno kako će svi oni željni dobrih koncerata i sjajne atmosfere, od 11.do 14. kolovoza, navratiti u Novu Gradišku, niz je kvalitetnih sadržaja spremno za konzumiranje i u prvom tjednu kolovoza. Pobrinuli su se za to domaćini i organizatori, Turistička zajednica Grada i POU M.A.Relković, misleći, prvenstveno na filmoljupce i poklonike dobrih koncerata. Iskoristite, stoga, praznični tjedan i vrijeme godišnjih odmora i svakako navratite.

Nakon animiranog filma Luka koji je na rasporedu 2. kolovoza, sjajan naslov čeka vas i  u srijedu, 3.kolovoza, uz višestruko nagrađivani dokumentarac “Zašto skačem”, snimljen prema bestselleru Naokija Higashide, jedinstvena priča koja gledatelja duboko uvlači u istraživanje doživljaja autističnih ljudi diljem svijeta.

Nakon besplatne poslijepodnevne projekcije, dan završite poetičnom dramom Belfast, jedinstvenim ljubavnim pismom rodnom gradu, za koji je Kenneth Branagh osvojio svog prvog zlatnog kipića u kategoriji najboljega originalnog scenarija. Priča ide, od prilike ovako-u ljeto 1969., devetogodišnjak Buddy odrasta u radničkoj obitelji u sjevernom Belfastu, sretan, zdrav i siguran, no sve se mijenja s početkom sjevernoirskih sukoba, kada Buddy bijeg od novonastale turbulentne stvarnosti pronalazi u filmovima, glazbi i stripovima. Hoće li njegov otac postati heroj a majka žrtvovati svoju prošlost kako bi zaštitila njihovu budućnost? Hoće li njegovi baka i djed biti sigurni, a on osvojiti djevojku svojih snova? Odgovor pronađite u Buddyjevoj humorističnoj, nježnoj, srceparajućoj i iskrenoj priči o zbunjujućem odrastanju u vrijeme nereda, nasilja, agonija prvih ljubavi te sreće i očaja obitelji koja kroz sve prolazi zajedno, uz pjesmu i smijeh, onako kako to samo Irci znaju.

Propustite li srijedu, Belfast vas na istom mjestu čeka i dan kasnije, u četvrtak, 4.kolovoza od 19.30. Nakon reda dobrih filmova, u vikend uđite u velikom stilu, uz još jedan sjajnu epizodu manifestacije Petkom u 9, koja, ovaj tjedan, u središnji gradski park dovodi bend Meritas. Idealan je to događaj za sve zaljubljenike kvalitetnog pop zvuka, nenametljivog, sugestivnog, emotivnog, kao stvoren za slušanje pod zvjezdanim ljetnim nebom. Smatrajte to generalnom probom za Novogradiško glazbeno ljeto i nacrtajte se u gradu dobre energije i narednih dana. Vidimo se!

TEKST: S. Tarbuk                   FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn