JESENSKI UPISNI ROK – U srednjim školama Brodsko posavske županije još 80 slobodnih mjesta

Datum objave: 09. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – I dok učenici koji su u ljetnom roku uspješno upisali željenu srednju školu opušteno čekaju početak “radnog dijela godine”, preostali sa strepnjom čekaju 21. kolovoza i službeni početak jesenskog upisnog roka. Budućim srednjoškolcima Brodsko posavske županije na raspolaganju je ukupno 80 slobodnih mjesta za 25 obrazovnih programa u četiri slavonskobrodske i jednoj novogradiškoj srednjoj školi

Nakon završenog ljetnog upisnog roka, budućim srednjoškolcima s područja Brodsko posavske županije na raspolaganju je još 80 slobodnih mjesta za 25 obrazovnih programa u četiri slavonskobrodske i jednoj novogradiškoj srednjoj školi. Najveći broj njih, čak 78, odnosi se na trogodišnje obrazovanje.

Prema privremenoj ljestvici objavljenoj na stranici upisi.hr u Obrtničkoj školi Slavonski Brod još su 33 slobodna mjesta-pet za mesare i zidare, četiri za konobare, krojače, montere suhe gradnje te pomoćne slikare i ličioce, tri za soboslikare-ličioce te dva u programu pomoćnog krojača. Još 27 učenika čeka slavonskobrodska Industrijsko obrtnička škola u kojoj je ostalo slobodnih šest mjesta u zanimanju pomoćni limar, četiri- monter i obrađivač rezanjem i deformacijom, telekokomunikacijski monter i bravar, te po tri mjesta u zanimanjima elektromonter, autolimar i autolakirer. Slobodnih mjesta ima i u novogradiškoj Industrijsko obrtničkoj školi koja u jesenskom roku može upisati još 16 učenika-četiri prodavača, 3 pomoćna bravara, konobara i montera i obrađivača rezanjem i deformacijom, te jednog kuhara. U srednjoj medicinskoj školi u Slavonskom Brodu preostala su još dva slobodna mjesta za obrazovni program njegovatelja/ice koliko ih je i u Glazbenoj školi, jedinoj na području Brodsko posavske županije u kojoj na jesenskom upisnom roku učenici mogu upisati četverogodišnji program. U novoj školksoj godini škola upisuje još jednog glazbenika pjevača i jednog za teorijski smjer.

Jesenski upisni rok službeno počinje 21.kolovoza točne u podne prijavom obrazovnih programa čije će odabir budući srednjoškolci morati završiti zaključavanjem 28.dana mjeseca. Ljestvice poretka bit će objavljene 1.rujna, a dostava upisnica u srednje škole je dan kasnije.

TEKST: S.T.         FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn