JEDNA POŽEGA, JEDNA POBJEDA – Darko Puljašić novi je požeški gradonačelnik!

Datum objave: 04. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

1

POŽEGA – Sa 61,5 posto glasova Darko Puljašić, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Požege nadmoćno je pobijedio SDP-ovog kandidata Zdravka Ronka. Pobjedu je u drugom krugu u Jakšiću odnio i Ivica Kovačević pa tako Hrvatska demokratska zajednica ima gradonačelnike, gradonačelnice i načelnike u svim gradovima i općinama u Požeško-slavonskoj županiji. Povijesnu pobjedu u Požegi su proslavili u stranačkim prostorijama.

Pobjedniku i njegovi biračima prvi je čestitao predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice za Požeško-slavonsku županiju Franjo Lucić, koji nije krio svoje ushićenje. “Pitao nas je ovdje predsjednik Andrej Plenković da li možemo ponoviti rezultat od prije četiri godine? Evo, konstatiram večeras kako smo upravo ponovili rezultate od prije četiri godine i pobijedili smo! HDZ se može pohvaliti kako u našoj županiji ima svoje gradonačelnice, gradonačelnike i načelnike!Zato zahvaljujem svima vama, ne samo stranačkim ljudima već svim biračima koji su dali podršku i Darku Puljašiću i Ivici Kovačeviću pa smo u drugom krugu samo potvrdili uspjeh koji se već nazirao u prvom krugu izbora. Ovo je fantastičan rezultat koji potvrđuje snagu naše stranke na ovim prostorima. Ponosan sam na sve kandidate u gradovima i općinama, ponovili smo izvrstan rezultat i to nitko u Hrvatskoj još nije ostvario – da Hrvatska demokratska zajednica pobjedi u svim razinama. Mi smo to ostvarili,” naglasio je Lucić zahvaljujući svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj povijesnoj pobjedi, posebice pobjedi u Požegi.

2

“Poslije svih onih previranja u gradu Požegi gdje smo prije tri godine rekli da se ne radi dobro, iznjedrili smo novog čovjeka koji je danas pobijedio. I to je potvrda kako smo bili u pravu kada smo tvrdili da u Požegi moramo napraviti značajne promjene, a to je upravo utjelovio Darko Puljašić koji se hrabro izložio ovom naporu te današnjim rezultatom opravdao sva očekivanja ,” naglasio je Lucić.

n

Pobjednik ima pravo slaviti pa možda i likovati, no dosljedan svemu izrečenom u kampanji, Puljašić je i u slavlju ostao hladne glave. Uz zahvale ponajprije svojoj, a potom i onoj “stranačkoj obitelji”, Puljašić je rekao. “Zahvaljujem svima na hrabrosti, ali i mojim Požežankama i Požežanima što su izabrali jedinstvo – jednu Požegu, jedan napredak koji ćemo ostvariti zajedničkim snagama, ne čekamo, ne plačemo za onim što nije ostvareno – idemo dalje i bolje! Ljestvica je bila visoko podignuta, bilo je problema i turbulencija, ali HDZ kada je jedinstven, može sve, tada nas nitko ne može pobijediti. Naše sugrađanke i sugrađani su ovim rezultatom, 61,5 posto, rekli sve! Ipak, pozivam i sve konkurente, sve koji su sudjelovali u izbornom procesu da zajedničkim snagama radimo za boljitak ovog grada, jer ovaj grad, ovi građani i naša djeca zaslužuju bolje. Zaslužuju da ovaj grad stavimo na mjesto na koje zaslužuje, on nije otok i mora raditi zajedno sa svim općinama, sa Županijom i našim županom, sa saborskim zastupnikom kako bi poboljšali uvjete života. Ovog petka stigla je informacija i o sredstvima za Poduzetnički inkubator – jedno obećanje iz predizborne kampanje je obavljeno – da li je to netko prije uspio? Nije! To je Hrvatska demokratska zajednica. Sa svojim stranačkim kolegama i suradnicima dat ću sve od sebe kako bi ovaj mandat prošao kako smo i rekli, u poboljšavanju uvjeta za poduzetnike i privrednike kako bi Požega postala konkurentna na tržištu i poželjnija kako bi ljudi dolazili, a ne odlazili jer – jedno radno mjesto, jedna obitelj, jedno dijete više – JEDNA POŽEGA! Hvala,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn