JAVNOZDRAVSTVENI PROJEKT – “Zdraviji u Požeško-slavonskoj županiji”

Datum objave: 13. 2. 2015. | Kategorija: Društvo

DSC03523

POŽEGA –Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije predstavio je projekt  “ Zdraviji u Požeško-slavonskoj županiji”  koji među brojnim  aktivnostima za unapređenje zdravlja i prevenciju sadrži i organizirani prijevoz žena na mamografiju. Projekt je predstavljen u županijskoj vijećnici u nazočnosti požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića  predstavnicima općina i gradova s područja županije.

Program “Zdraviji u Požeško-slavonskoj županiji” temelji se na suradnji  Zavoda za javno zdravstvo, gradova i općina, županije Požeško-slavonske, Doma zdravlja i Opće županijske bolnice Požega te Lige za borbu protiv raka. Organizirani  prijevoz žena na mamografske preglede u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke,  jedna je od početnih  aktivnosti ovog opsežnog projekta. ”Primjetili smo da žene s pojedinih područja imaju poteškoća pri organizaciji prijevoza do bolnice u Požegi ili Pakracu, unatoč želji  da se odazovu na pregled. U prethodnim godinama uspješno smo organizirali prijevoz ženama s područja općine Čaglin, a sada to želimo proširiti, u dogovoru s gradonačelnicima i načelnicima na druge dijelove županije. Primjetili smo takve probleme  na području Lipika, Pleternice i općine Brestovac,” pojasnila je  voditeljica Službe za javno zdravstvo Jasmina Kovačević.

DSC03511

“Ovo je nešto krasno. Uvijek treba nešto raditi. Županijska liga u Požegi ima tradiciju više od 40 godina i ta laička organizacija, nasreću s liječnicima na čelu, uvijek je na razne načine sudjelovala na unapređenju zdravlja u županiji. Više od sedam godina organiziramo prijevoz žena s područja Čaglina stoga pozdravljamo namjeru da se to proširi I na druga područja,”naglasio je  ispred Lige protiv raka Nikola Gotovac. Uz promicanje nacionalnih programa za rano otkrivanje malignih bolesti project “Zdraviji u Požeško-slavonskoj županiji”, kako je najavljeno, bavit će se  ekologijom, kadriovaskularnim bolestima te drugim javnozdravstvenim temama od značaja za ovo područje.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn