JAVNOZDRAVSTVENA AKCIJA U POŽEGI – Dan plavih perunika posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva

Datum objave: 15. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zavod za javno zdravstvo, udruga ILCO i županijska podružnica Lige protiv raka održat će 18. svibnja od 9,00 do 11,00 sati  u Pješačkoj zoni prigodnu javnozdravstvenu akciju kojom će obilježiti Dan plavih perunika posvećen osobama oboljelim od raka debelog crijeva.

Plavi irisi i plava vrpca simboliziraju borbu protiv raka debelog crijeva, a cilj akcije je podizanje razine svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka debelog crijeva, jer se prema dostupnim podacima ovaj drugi po učestalosti rak kod osoba oba spola rano otkriva tek u oko 18% pacijenata.
Svi zainteresirani moći će dobiti korisne savjete o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka debelog crijeva, a svi u dobi 50-74 godine koji do sada nisu napravili test kojim se rak debelog crijeva može rano otkriti moći će dobiti objašnjenje kako ga pravilno napraviti.

Upute za osobe uključene u program :
Kada vam poštom stigne obrazac suglasnosti potpišite ga i pošaljite besplatno u Zavod za javno zdravstvo. Iza toga ćete poštom primiti testove kojima je moguće ranije otkriti rak debelog crijeva, napravite testove prema uputama i pošaljite besplatno. U slučaju da se otkriju tragovi krvi u stolici što bude slučaj kod oko 3% osoba, iz Zavoda će vas kontaktirati i dogovoriti pregled.
Odazovite se pozivu na preventivni pregled jer taj pregled može vam spasiti život!
Besplatni broj telefona za informacije o sva tri Nacionalna programa ranog otkrivanja raka je 0800 30 30 34.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn