JAVNI POZIV UDRUGAMA – Ulaganje u razvoj civilnog društva i poboljšanje kvalitete života

Datum objave: 04. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Vjerujući kako je ulaganje u civilno društvo ulaganje u zajednicu i poboljšanje kvalitete života, Grad Nova Gradiška u proračunu za 2019.godinu osigurao je više od 504 tisuće kuna za rad 42 udruge i Socijalnu samoposlugu koje se, do 8.veljače, mogu javiti na javni poziv za financiranje programa.

S ciljem poticanja razvoja civilnog društva i poboljšanja kvalitete života u zajednici, afirmirajući volonterizam i aktivizam, Grad Nova Gradiška u proračunu za 2019.godinu osigurao je 504.400 kuna za rad 42 udruge i Socijalnu samoposlugu. U tijeku je javni poziv za programe, projekte i manifestacije od interesa za opće dobro, u nekoliko područja, na koji se udruge mogu javiti do 8.veljače.

Svaka udruga može podnijeti zahtjev za sufinaciranjem najviše pet projekata, a traženi iznos pri tom ne može biti manji od 500 kuna. Za programsko područje kulture namijenjeno je 230 tisuća kuna, za područje zdravstvene skrbi i skrbi za djecu i obitelj-105 tisuća kuna, za Domovinski rat 141.400, a za Socijalnu samopouslugu 28 tisuća kuna. Po odluci prosudbenog povjerenstva, sredstva će biti dodijeljena udrugama koje su uredno ispunile obveze iz svih prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz Proračuna Grada i dostavili izvješća o outrošku sredstava.

TEKST: S. T.       FOTO: D. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn