JAVNI POZIV – Projekt “Izgradnja poduzetničkog inkubatora” u Požegi

Datum objave: 17. 2. 2015. | Kategorija: Društvo

DSC03698

POŽEGA – I Požega će konačno dobiti svoj Poduzetnički inkubator koji će biti smješten u Industrijskoj ulici na površini od oko dvije tisuće četvornih metara. Grad Požega i Odjel za europske integracije pripremili su dokumentaciju za natječaj koji se očekuje narednih dana. Na konferenciji za novinare o tome su govorili gradonačelnik Vedran Neferović i  pročelnik Upravnog odjela za europske integracije dr. sc. Marko Šostar.

Svima koji su zainteresirani za osnivanje ili razvijanje poduzetničkih aktivnosti upućen je javni poziv da  pismom namjere prijave svoj interes i uključe se u projekt “Izgradnje poduzetničkog inkubatora”. “Mi smo u završnoj fazi izrade dokumentacije za Poduzetnički inkubator, čija je procijenjena vrijednost oko 15 milijuna kuna, a očekujemo raspisivanje natječaja od strane Europske unije već ove godine kako bi mogli aplicirati i napokon krenuti u realizaciju tog projekta. Treba reći kao to nije samo infrastrukturni projekt. On se sastoji od nekoliko faza, naravno da nam je bitno izgraditi poduzetnički inkubator i opremiti ga potrebnom infrastrukturom, no s druge  strane planiramo definirati i konkretne aktivnosti tog inkubatora kao što je što je niz edukativnih aktivnosti, različiti programi prema nezaposlenim osoba, energetskoj učinkovitosti, prezentacije i sl,” naglasio je pročelnik Ureda za europske integracije dr. sc. Marko Šostar, uz napomenu da već imaju dosta upita  zainteresiranih poduzetnika.  “Gledali smo iskustva sličnih gradova u Hrvatskoj, što sve u inkubatoru treba biti i koliko to treba biti veliko. Uzeli smo u obzir i to da Europska unija ne voli megalomanske projekte, išli smo na skromniju verziju koja nam u ovom trenutku treba, a projekt se uvijek  može kasnije nadograđivati i u fazama prijavljivati i na druge natječaje,” dodao je pročelnik Šostar.

” Svjedoci smo koliko se godina u Požegi kasni da se ostvari jedna ideja gdje bi to trebalo biti. Sredstva iz kojih su financirani drugi inkubatori u drugim gradovima bila su u nekom prošlom vremenu u nekim natječajima gdje je aktivnost gradova bila evidentna. U Požegi je to tek sada, kroz ovaj projekt koji želimo realizirati, no to nije sve za ovu godinu. Imamo plan, pratimo natječaje očekujemo raspis novih i prema njima pripremamo dokumentaciju. Imamo jasnu strategiju za ovu godinu što sve želimo investirati, što želimo i očekujemo od sredstava iz fondova i tog se držimo. Ovaj  inkubator je samo prva, ozbiljna naznaka i konkretan potez da se  Grad može uključiti u poticanje poduzetništva,” naglasio je gradonačelnik Vedran Neferović.

“Javni poziv nije formalnog karaktera, on bi trebao biti osnova za razradu svih aktivnosti inkubatora kako bismo vidjeli koje su potrebe poduzetnika i onih koji to planiraju postati, te kako bi utvrdili koliko potreba postoji u Gradu Požegi za tim aktivnostima,” naglasio je pročelnik Šostar. Javni poziv dostupan je na internetskim stranicama Grada Požege i u Uredu za europske integracije a otvoren je do 30. ožujka 2015. godine.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn